Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit ehet egy refluxos kismama?

Mit ehet egy refluxos kismama?

Figyelt kérdés
2008. jan. 17. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:
36%

Örüljetek, hogy nem tudjátok.

Egyébként meg ha nem tudjátok, hogy mi az, úgy sem tudnátok rá válaszolni:S - azért, hogy ne maradjon titok.

Nem zár jól a gyormorszáj izma, emiatt a gyomorsav rendszerint visszajut a nyelőcsőbe...(tulajdonképpen gyomorégés)

Savanyút, fűszereset, zsírosat...nem lehet enni.

(ugyan nem terhes, de a kisfiamnak a napokban diagnosztizálták:(( )

Reniet szedhetsz, keksz, pattogatott kukorica... segít.

És ajánlották a rágózást, mert nyáltermelő hatása van-így segít megelőzni a gyomorégést.

De azért -ha eddig még nem tetted meg- keresd fel a dokidat.

2008. jan. 17. 18:20
 2/4 anonim ***** válasza:
69%

Mindenképp kerüld a zsíros és fűszeres ételeket, valamint az olajosakat (chips, olajos magvak...stb).

Sztem a rágózás sem hasznos, mert a nyálképződés beindítja a gyomorműködést, ami gyomorsavtermeléésel jár.:(

Üdv!

2008. jan. 17. 19:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A rágózás hasznos,nem értek egyet az előttem szólóval.Nem maga a rágó segít,hanem a rágó által termel nagyobb mennyiségű nyál.Ez ugyanis jól közömbösíti a savat,mert lugos.

De a legjobb a protonpumpa gátló gyógyszer(controloc,losec,lanson)!

2008. jan. 18. 14:51
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

PPI még a Losec hatóanyagával meegyező Omeprazol is, csak ez nem kerül annyiba, mert generikus készítmény ( ha jól gondolom ezért, nem. ).

Refluxos kismama, láttam a másik kérdésed ;) Na, igen.

Szerintem nem a mit, hanem a hogyan a fő kérdés, mert ha 5-6x nem eszel egyszerre keveset, hanem pont ellenkezőleg, akkor a falra mászhatsz a tünetektől.

Amit javasolnak, azok a nem friss pékáruk, nem savas zöldségek, gyümölcsök, párolt húsok, habart főzelékek. Sózás nagyon minimálisan, bors helyet borsikafű. Más most nem jut eszembe :(

A túlzott fűszerezés és savas ételek, frissen sültek, bő zsiradékban sült ételek ( a pörzsanyagok miatt ), cukros, habos, krémes sütemények és péksütemények kerülendők! A rántást is célszerű mellőzni, ha lehet.

( Mikor a kezembe adták az ehetek listát, ránézésre kész hízókúra volt )

Nekem szigorúan tiltották a rágózást, hogy a nyál miatt jön fel a sav, hisz termelődik, de nincs mit megemésztenie a "kérődzés" közben.

2008. jan. 18. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!