Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3 éve van egy szobacicám, nem...

3 éve van egy szobacicám, nem tudnék tőle megválni, mennyire veszélyes a terhességre? Hogyan tudom kivédeni az esetleges veszélyeket amik árthatnak a magzatnak?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy veszélyes, de nem tudnék megválni tőle.
2008. jan. 17. 15:54
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
csináltass toxoplazma szűrést (vérvétel), az kimutatja, hogy átestél-e a fertőzésen. ha igen, nyugodtan lehet macskád, ha még nem, bármikor megfertőzödhetsz... és az valóban veszélyes
2008. jan. 17. 15:57
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Egyet értek, ha még nem estél át a fertőzésen, akkor jobb lenne nagyon távol lenni a cickától. Kölcsön nem tudod adni a családnak a terhességed alatt????De szerintem, mivel nem mai cicka, szinte biztos, hogy túl vagy a fertőzésen és akkor nem lesz semmi baj. DE!!!!ajánlatos akkor is sajna kerülni vele a kontaktust, főleg alomürítést hanyagolni, meg minden cicka után kezet mosni. Egy cickaimádó!
2008. jan. 17. 16:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

3 éve élsz együtt a cicuval és szerinted nem kaptál el eddig mindent tőle,amit elkaphattál???A fő az,h új cica ne jöjjön a házhoz,és ne takarítsd az almot,meg cicu se nagyon mászkáljon el otthonról.Nem kell azért kidobni egy macsekot,mert te éppen babát vársz!Meg moss gyakran kezet.

Ha nagyon aggódsz,akkor elviheted a cicut állatorvoshoz,ő meg tudja mondani,h potenciális veszélyforrás-e.

2008. jan. 17. 18:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is van cicám és terhes vagyok és semmi baj. Az állatorvost megkérdeztem, ő rengeteg cicát szűrt, mind negatív volt, szerinte túl is van lihegve ez a dolog kicsit. TE meg kérj toxo szűrést, ha átestél rajta-ami valószínü, akkor semmi baj. ha még nem, akkor kerüld a cica székletét, ez terjeszti a fertőzést. Almot ne te takarítsd, és ha hozzáérsz, utána moss kezet, és ne érj a saját nyálkahártgyádhoz (fül, orr , szem) és semmi baj nem lesz. Bár én is kicsit kevesebbet bugyujgattam a cicát, de semmi baj.-)
2008. jan. 17. 19:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem évek óta van macskám, igaaz nem szobacica de nem foglalkozom vele kevesebbet, mint babavárás előtt.

Neked is csak elővigyázatosabnak kell lenned. Főleg az alom hordozhat kórokozókat. Tehát vagy ne te csináld, vagy vegyél fel hozzá kesztyűt. A kezed mosd meg cicázás után és ne engedd, hogy az orrát az arcodhoz dörgölje.

Ha erre figyelsz semmi gubanc nem lehet!

Üdv

2008. jan. 17. 19:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindig volt macska a házak körül. Nekem is van kettő benti cica, ha az almot nekem kell kitisztítani, gumikesztyűt húzok fel. Ők is érzik, hogy valami változott, pl. soha sem fekszenek a hasamra, ha elszunyókálok. Ha a baba miatt ideiglenesen kölcsönadod, soha nem kerül vissza hozzád (nekem is így lett a barátnőm macskája 4 éve ideiglenes vendég, meg se próbálják a visszaszoktatását) Ne mondj le a cicáról, nem ő a legnagyobb ellensége a terhességnek. Majd a szülés után kell jobban vigyáznod, hogy az első évben ne kerüljön közel a (főleg az alvó) babához. Úgy tudom, hajlamosak a mellkasára feküdni, ezért kell kitiltani őket a babás szobákból. Rengeteg sztorit mondanak, ahogy a macskatápot eszi a csúszó-mászó gyerek, meg a vizen osztoznak. Ha mástól hallom nevetek, de a saját babámat ettől én megvédem. Az előző javaslatokon kívűl még javaslom, hogy most a konyhából zárd ki a cicát. Az enyém pl. felmegy az asztalra, ha nem látom, a talpnyomokból derült ki, pedig büszke voltam korábban a jólnevelt cicámra. Üdv. Cicapárti 16 hetes kismama
2008. jan. 17. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!