Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális az, ha az orvos a...

Normális az, ha az orvos a 36. héttől már nem nézi a méhszájat?

Figyelt kérdés
Nem inkább ezalatt a pár hét alatt kellene többször is megnéznie?
2010. dec. 10. 22:03
 1/6 anonim ***** válasza:
nem, elvileg nem is szabadna néznie, mert ha nyitva van, aminek egyre nagyobb a valószínűsége manuális vizsgálattal az összes baktériumot, akármit feltolja a babának és megfertőzi. Jó mondjuk azt mondták az osztályon, hogy nagyon gyakori csak egy kis antibiotikumos kezelés és rendbe jönnek a babák, (a szobatársam babáját összefertőzte az orvos), de inkább örülj, hogy nem nézik szíre-szóra. Csak ha nagyon muszáj.
2010. dec. 10. 22:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem szabad akkor már nézni. Nekem a 35 .héten nézte utoljára. Utána már csak az Nst-re hagyatkoztunk.
2010. dec. 10. 23:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Csajok nálam ez pont fordítva van! A 36.hétig csak 1x vizsgált meg belülről, és amióta nst-re járok minden héten, mindig megvizsgál. Akkor szóljak neki, hogy ne tegye? Minek vizsgálgat meg minden héten, én sem értem....( sztk-s doki )
2010. dec. 11. 08:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Elvileg a 36. héttől hetente szokták nézni, ezt én se nagyon értem, hogy van, akinél mégsem. Ha fertőzés van, és nyitva a méhszáj, az amúgy is feljut, nem feltétlen "a doki keze van a dologban". Ezért vesznek kenetet a 36. héten, és kezelik, ha vm. van, nem?
2010. dec. 11. 09:34
 5/6 anonim ***** válasza:

nem, az orvos a kezével betolja a baktériumokat, nem lenne szabad hüvelyi vizsgálatot végezni, csakis indokolt esetben.

Igen kezelik, antibiotikummal, de ki akarja, hogy újszülött gyerekét a fejébe szúrt branülön keresztül antibiotikumozzák? Amikor ez egyszerűen elkerülhető lenne a felesleges vizsgálatok hanyagolásával.

Nyilván van amikor kell ilyen vizsgálat, de a számát minimálisra kell csökkenteni a fertőzések elkerülése végett.

És meg is indíthatja a szülést idő előtt, az egyik ismerősőm például így járt, így lett koraszülött a kisfia.

2010. dec. 11. 10:18
 6/6 A kérdező kommentje:

De a doki minden vizsgálat előtt steril gumikesztyűt húz, nem? Én jobban érezném magam, ha meg-megnézegetne időnként, 36 hetesen kenetmintát sem vett.

Csak tudni akartam, hogy elhanyagol-e az orvos (mert eléggé úgy érzem), vagy tényleg így szokták?

2010. dec. 11. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!