Bajcsy, szülésfelkészítő tanfolyam - tapasztalatok?
Szia!
A kérdéseddel kapcsolatban nem tudok segíteni, de a Bajcsyról mindenképpen szeretnék megosztani Veled valamit. Semmiképpen nem riogatni szeretnélek, csak felhívni a figyelmed. Én 3 hete szültem ott, és 1hét otthonlét után ismét kórházba kerültünk. A Serratia marcescens nevű baktérium tenyészett ki kislányom vizeletében és székletében. 10napos antibiotikum kúrán vagyunk éppen. Az orvosok szerint ezt a szülészeten kaphattuk csak el. A leggyakoribb a normál úton született gyerekeknél a fertőzés (én császárral szültem), de mivel a bőrön is megtelepszik a kórokozó, akár a csecsemősök is megfertőzhették. Szóval, ha a Bajcsyban szülsz majd, mindenképpen érdemes egy tenyésztést kérni akár a gyermekorvostól. Bocsánat, hogy ilyesmivel zavartalak, de azt hiszem, jobb az elővigyázatosság! Mi sajnos megjártuk:(
Az első válaszolónak: gyógyuljon meg a pici babád minél hamarabb!!!
Én márciusban fogok ott szülni! :) Már nagyon várom, hogy kibújjon a pici fiam! :) igazából csak a szülőszoba látogatás érdekelne.
Elvileg én is ott fogok szülni, és én is márciusban. :)
Szülésfelkészítőn még én sem voltam, mondjuk én császáros leszek, ez biztos. (egyéb ok).
De ettől függetlenül én is gondolkozom a dolgon.
Én a Bajcsyban szültem augusztusban, és jártam szülés előkészítőre is. Szerintem jó volt, én is csak a közepe táján kapcsolódtam be. Ingyenes, és sok mindent megtudhatsz, kérdezhetsz, illetve mindig más orvos, szülésznő, csecsemős tartja, így kicsit megismerheted az ott dolgozókat is. A szülőszobákat ELVILEG bármikor megnézheted, de ha épp egy húzós napot kapsz ki, akkor nem fognak veled foglalkozni. Amúgy a honlapon ki van írva, hogy mikor, és mi a téma, és mikor lehet menni a szobákat megnézni.
Nekem csomó kérdésem volt, így én jártam szorgalmasan, és a végén lehetett kérdezgetni, így mindig összeírtam a kérdéseimet, és ott kérdeztem.
Könnyű szülést!
Én bekérdezkedtem szülőszobát nézni, mert amikor hivatalos látogatás van, annyian vannak, mint az oroszok:)
Tündér volt mindenki, senki nem ismert, mégis mindenki, aki ráért jött, és magyarázott:)
A szülésfelkészítőből mi csak a szülésvideóra mentünk be, mert a páromat fel akartam készíteni, mi vár rá. Akkor azt mondta, jó, hogy megnézte, legalább képben van, utólag meg azt, hogy teljesen más volt, az gáz, ez élmény:))
Hát köszönöm, most már okosabb vagyok, mert az első válaszolók pont nem jártak, csak jótanácsokat adtak.
Szóval ha beesek bármelyik előadásra, az se gond, jól értettem?
Márciusban szülő kismami - még lehet, hogy én is császáros leszek, mert oltári magas a vérnyomásom! Lehet, hogy találkozunk! Bár leghamarabb én a január 3-ira tudok elmenni. Ja, mert a programot megtaláltam a neten:
Jan. 03. Szülés, együttszülés. A normál szülés történései.
Dr. Szászné Bán Judit pszichológus, Garáné Paár Magdolna szülésznő
Jan. 17. A szülőszoba és a gyermekágyas részleg megtekintése
(rooming-in rendszer). Alternatív lehetőségek a szülőszobán.
Dr. Varga H. Ágnes, Bányai Nóra szülésznő
Jan. 31. Az orvosi beavatkozást igénylő szülészeti kórképek.
Szülés alatti fájdalomcsillapító eljárások.
Dr. Kubicsek Tamás, Deákné Nyirkos Zsuzsa szülésznő
A minőség biztosítása az őssejtmegőrzésben
Sejtbank Kft. Licskó Adrienn
Febr. 14. A terhesség, a szülés és a gyermekágyas időszak pszichológiája
Relaxáció és légzésgyakorlatok
Dr. Szászné Bán Judit pszichológus
Febr. 28. Megszületéstől a hazabocsátásig I.
A csecsemő ellátása orvosi szemmel
Dr. Jancsó Györgyi gyermekorvos, Brülikné Engelmann Ildikó csecsemőgondozó
Márc. 21. Megszületéstől a hazabocsátásig II.
Az újszülött ellátása csecsemőápolói szemmel
Gyarmati Móni csecsemőgondozó, Sándorné Cs. Éva védőnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!