Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jövő héten megyek laborba és...

Jövő héten megyek laborba és csinálnak terheléses cukor vizsgálatot. Glükóz port kell innom. Ti, hogy bírtátok?

Figyelt kérdés
Én elég kényes vagyok,hányingerem is van még.
2010. dec. 10. 13:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Elviekben a 24. héten csinálják, de ha valami indokolja (esetleg pcos, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, cukor a pisiben), akkor bármikor kérhetik.

Nekem a védőnő szerint sok a cukor a vizeletemben, ezért a 16. héten az afp-s vérvétellel együtt csináltattunk azt is.

Jövő hét kedden megyek az előírásos 24. hetire.

2010. dec. 10. 16:10
 12/24 A kérdező kommentje:

Nem semmi gondom nem volt soha a cukrommal.

A védőnő mondta,hogy ilyenkor is szoktak ilyet csinálni meg később is.Bár azt is mondta,hogy ilyen korán még jók szoktak lenni az eredmények,ha emelkedne a cukrom akkor az majd a 24. héten derül ki.

Ezért nem értem minek kell.

Lehet,hogy ez védőtől függ?Nem tudom.

2010. dec. 10. 16:15
 13/24 anonim ***** válasza:
14.12-es vagyok. Nekem csak 1x kellett mennem 23 hetesen. Az orvos adta hozzá a papírokat, a védőnő nálunk nem is mondta hogy pontosan mikor kell menni, ő nem küld iylen vizsgálatra.
2010. dec. 10. 16:17
 14/24 A kérdező kommentje:

Nekem a védőnő adott egy várandós gondozási tervet amit követni kell.Mikor milyen vizsgálatra kell mennem.

A beutalót a laborba nekem a háziorvos adta.

2010. dec. 10. 16:19
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Ki lehet bírni, belefacsarsz egy fél citromot.

nekem így deült ki a cukorbetgségem, szóval inkább örülni klle, hogy van ilyen vizsgálat.

2010. dec. 10. 16:38
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

előző

Fiamal 1999-ben 3x mentem, lányommal 2008-ban 2x és a másodiknál derült ki a cukorbetegség.

Hozáteszem, hogy a CH diéta 1000x xarabb.

2010. dec. 10. 16:39
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én vittem citromot, de mivel már olyan éhes voltam, behörpintetem, és az alján marad glükózt kikanalaztam. Nem ízlett, de éhes voltam. Utána 2 óráig csak szédültem az éhségtől és a hányingertől, de nem hánytam, mondjuk mozogni sem nagyon tudtam.
2010. dec. 10. 18:24
 18/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom nálatok hogy működik,de nálunk úgy volt hogy egy pohárba kiöntöttem a szőlőcukrot és ahogy engedtem rá a vizet,azonnal kevertem a pálcikával így szuper jól feloldódott és azonnal megittam.Semmi citrom és nyalogatás...

Mások kint próbálták a folyosón felkavarni a lerakódott megkeményedett cukrot,fúúúj.

Szóval idd meg ha bírod azonnal,nem vészes egyáltalán és hozzáteszem én is kicsit hányós voltam mégsem jött vissza :-)

Az eredményeim szuperjók lettek,tartsd be hogy tényleg nem eszel és nem iszol így biztosan pontos lesz az eredmény.

26 hkm

2010. dec. 10. 22:10
 19/24 anonim ***** válasza:

a 3 citromos vagyok.

Nekem a beutalóval együtt írta fel a háziorvos, (nálunk az sztk-ban nem is adnak...) azt mondta, még ha adnak is, azt langyos vízzel keverik fel, mert ennyi cukor máshogy nem oldódik. KEverjem én is langyosba, aztán tegyem be a hűtőbe, hogy jó hideg legyen másnap. Szerencsére nem s volt gond. Sokkal rosszabbra számítottam. Nagyon féltem tőle, de végül semmi extra nem volt. Mint egy elrontott limonádé.

2010. dec. 11. 09:45
 20/24 A kérdező kommentje:

Mennyi vízbe oldottátok?Nekem 2dl mondtak.

Ha többe rakom nem lesz ˇˇannyira,, édes,de akkor sokat kell inni.

2010. dec. 11. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!