10 hetes terhesen használhatok KLION-D 100 hüvelytablettát?
Szerintem hívd fel és kérdezd meg töle ,persze feltétlen mond meg neki mi van a tájékoztatóra írva!
Addig ne használd!
De van a neten orvos tudakozó is ,keress rá ott is van nőgyógyász aki válaszolhat neked !
Helyedben én is kihagynám, vagy másik orvoshoz fordulnék. Mert, lehet, hogy nincs is semmi bajod, csak több a folyásod a terhesség miatt. A kenetből kiderülni, milyen bacikról lehet szó. Lehet, olyan bacik, amire a klion nem hatásos és feleslegesen szedted be.
Én is nagyon vigyázok a gyógyszerekkel. Írt fel gomba ellen a dokim Batrafent, ami nem ajánlott terhesen, elolvastam, visszamentem és kértem inkább Pimafucint, azt lehet egész terhesség alatt szedni. Sajnos, nem hatott, így most nagyon gondolkodom, hogy beszedjem-e a Canestent (itthon azt írják rá, hogy lehet szedni, de külföldön nagyon sok orvos nem ajánlja a klotrimazolt). Valószínűleg beszedem, mert csak helyileg kell alkalmazni és csak gombaellenes szer. Ellenben a klionban van antibiotikum is, metronidazol, amit tényleg érdemes kerülni, legalább az első trimeszter folyamán.
Nekem is ezt írta fel a dokim, én bízom benne és tudom, hogy egy fertőzés vagy gomba akár koraszülést is okozhat vagy a baba megfertőződését a szülőcsatornában szülés közben. Szóval én mindenképpen javaslom csináld végig a kúrát, várd ki a két hetet, hogy a második trimeszterbe lépj és kezdd el, valószínűleg nem hiába írta fel.
29 heteske
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!