Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kotelezo-e a magzati sziv...

Kotelezo-e a magzati sziv ultrahang?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Nem, nem kötelező. Akkor ajánlott elmenni, ha sima uh-n az orvos valami eltérést látott. Én soha nem voltam, 4 gyerekem van..., szerencsére nálunk nem volt semmi gond, így nem kellett menni. Ha neked ajánlották, mindenképp menj el, több szem, többet lát. Meg ugye, ott kimondottan erre specializálódtak.
2010. dec. 1. 16:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Én az első babámmal vagyok terhes, 15 hetesen nézték először a szívecskéjét, de engem inkább megnyugtatott, és én nem is gondoltam, hogy az nem kötelező.
2010. dec. 1. 17:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Én fizetős genetikai UH-on voltam(12.18.32.héten)és bizony nagyon megnyugtató volt,hogy a kis szívét kb.5-8 percig nézte a doki.és utána mindent,részletesen leírt.Sztem nem kötelező,de ajánlott.
2010. dec. 1. 17:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egy plusz örömteli dolog ez egy anyának, hiszen az az alap, hogy dobogjon a szíve a babának és én tudjak róla, főleg, amíg olyan kicsi, hogy kézzel nem lehet még érzékelni.Én már igen!

:)

29 h km.

2010. dec. 1. 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Na, de amit írtok, az nem magzati szívultrahang... Azt külön csinálják, kardiológián, kardiológus szakorvos értékeli ki az eredményt. [link]

Amikor a nőgyógyász vagy uh-s orvos csinálja az uh-t, természetesen ő is megnézi a baba szívét. De ez nem egyenlő a fent említettel!

2010. dec. 1. 17:45
 6/7 anonim ***** válasza:

"Gyermekkardiológus által végzett magzati szívultrahang a veleszületett szívfejlődési rendellenességek szűrésére általában a terhesség 17-24. hete között."

Én ilyenen voltam 16 hetesen, én írtam, nem UH-on nézték, hanem rendesen a mellkasomra tették azokat a vizsgálókészülékeket és a hasamra is, a piciét is megnézték.

EKG eredményt adtak a vizsgálatról.

Egy hét múlva UH-on megnézték a szívkamráit, szívbillentyűit.

2010. dec. 1. 17:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a hozzaszolasokat:)
2010. dec. 2. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!