Iszonyatosan fáj a fogam. Ellátnak még 34 hetesen, ha a beavatkozás is nagy fájdalommal jár?
Szia!
Én igaz fiatalabb vagyok mint te én csak 22 hetes vagyok és ma voltam fogorvosnál mert volt a fogamon egy pici lyuk!
De ugyanugy adott érzéstelenitöt és betömte igaz nekem a furás fájt egy kicsit,mert be volt gyulladva az inyem de megcsinálta!
Van még egy fogam amit be kell tömetni de sztem menj el ne halogasd biztos hogy be fogják tömni:)!
Menj el nyugodtan, nincs fájdalmas beavatkozás a fogorvosnál. Bármit csinlá, úgy is ad érzéstelenítőt, ha pedig fáj, akkor szólj neki, s még ad érzéstelenítőt, az nem árt, mert csak helyileg hat. Nekem mondjuk a terhesség elején, olyan 14 hetesen elkezdett nőni a bölcsességfogam, s nem volt helye, kihúzni nem akarta a doki mert hogy épp fog, csak bele nőtt az álkapcsomba, ezért leégette a fölötte lévő ínyt. Nem fájt, na jó, néha kicsit, de mikor felszisszentem, márt kaptam is még injekciót. Mondjuk utánna itthon csillagokat láttam mikor kiment az érzéstelenítő, + még szájzárat is kaptam, de 4 nap alatt rendbe jöttem a sok kamillával való öblögetéstől, s egy szem fájdalomcsillapítót sem vettem be. Szóval ennél csak jobb lesz neked is, mint amit most élsz át, mert ha fáj , az fáj.
Jobbulást!
Szia!
Ha meggyógyultál mindenképpen menj el a fogorvosodhoz.Jó lenne, ha a 36.hétig odaérnél, mert nem szívesen látnak el az utolsú hetekben a baba és a Te érdekedben. Helyi érzéstelenítést természetesen kapsz,ha kérsz,de mivel Adrenalint(tonogént) is tartalmaznak ezek a készítmények,lehet fokozott szívdobogással fog járni,ami természetesen megszűnik kb.fél 1 órán belül.(Ezért sem kaphatsz 3 ampullánál többet.)
Ha a tömés régen kiesett és hidegre-melegre, ráharapásra érzékeny a fogad,valószínű gyökérkezelni kell-lelkileg erre készülj.Ha ráharapási érzékenységed még nincs,csak hőingerre érzékeny ,talán még megmenthető töméssel.Fogorvosa válogatja,hogy ilyenkor ideiglenes gyógyszeres tömést alkalmaz,hogy megnyugodjon a fog vag y végleg betömi.
Szóval aggodalomra semmi ok,de mindenképpen menj még el a jövő héten az orvosodhoz.
Remélem tudtam segíteni!Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok.
23hetes fogorvos kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!