Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Ti hogy mostátok ki...

Kismamik! Ti hogy mostátok ki a babaruhákat? A plüss rugdalózókat is lehet vasalni? Én ma álltam neki és géppel mostam mindent 40 C-on dreft-tel, öblítő nélkül. Vasalni is szeretném őket, de nem tudom, hogy a plüssöket is lehet?

Figyelt kérdés
31hetes kismama
2010. nov. 28. 19:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Én azokat is vasaltam.
2010. nov. 28. 19:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én használtam öblítőt, igaz csak érzékeny bőrre valót, de kb én is ilyen idősen álltam neki a mosásnak (és még nem végeztem!).Én is 40 fokon mostam de nem mindent géppel (sok mosott ruhát kaptunk, azokat csak öblítettem, vasaltam).

Nyugodtan vasalhatsz mindent, csak a termókat nem.A plüssöket is lehet vasalni, csak ne túl magas hőfokon.Nekem egy termó kezeslábast odakapott a vasaló, úgyhogy a továbbiakban nem is próbálkoztam velük.Nekem gőzölős vasalóm van, azzal még jobban tudtam fertőtleníteni a ruhácskákat:)

Remélem segítettem, kitartást a vasaláshoz!

Ja és könnyű szülést:)

35+3 hetes kismami

2010. nov. 28. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:
plüssöket kifordítva vasald, így bizti nem ég meg. Persze nem túl magas hőfokon.
2010. nov. 28. 19:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is 40 fokon mostan Drefttel, de a védőnőm szerint lehet Arielt, Persilt és Tomit is használni, lényeg hogy ne adagoljunk sokat, öblítő nem ajánlott. A textil pelusokat, előkéket és törcsiket egyelőre 60 fokon mostam, aztán majd meglátjuk.

Az első hónapokban nem árt mindent átvasalni, a plüssöket is lehet nyugodtan. Nem is érdemes olyan kisruhát venni, amit nem lehet vasalni.

2010. nov. 28. 19:46
 5/8 anonim ***** válasza:
A plüssöket is lehet vasalni gőzzel kifordítva,így nem lesz semmi baja.
2010. nov. 28. 20:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Mindent vasalhatsz csak tegyél rá egy ruha pelust és így tuti nem sérül az anyag!

5hós kisfiú anyukája:)

2010. nov. 29. 01:45
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Akkor ma nekiállok vasalni meg még van mit mosni is.Egyébként szerintem ilyenkor lehet átlátni mi is hiányozhat még a bébinek.Pl:csak egy frotírtörcsit vettünk neki abból kéne legalább még egy.

Nektek is jó készülődést és könnyű szülést!

2010. nov. 29. 08:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is Drefttel mostam ki őket, szintén 40 fokon, de én tettem bele öblítőt is. Van a Silannak egy sensitiv öblítője, kimondottan babáknak.(fehér flakonos és nagyon jó illata van.) Én mindent gőzölős vasalóval vasaltam ki, Coccolino folyadékot tettem bele.A plüssöket is kivasalom mindig, nem állítok semmit a fokozaton, és nincs a ruháknak semmi bajuk.A pici azóta megszületett, és a bőre bírja az öblítőket, ha Lenort teszek a gépbe, attól sem pirosodik ki.Érdekes módon pont a Tomi mosóportól lett piros pöttyös a bőre.Azóta kizárólag Drefttel mosok, és mindig külön mosom az ő ruháit.
2010. nov. 29. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!