Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15.hétben vagyok és találtak...

15.hétben vagyok és találtak az én kis manómnak a kis fejében egy 7 mm-es cisztát ( CPC ).Bal oldalon. Ugye nem lesz baja?

Figyelt kérdés
2009. jan. 14. 14:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokott gondot okozni, mert általában felszívódik.
2009. jan. 14. 14:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

jajj, engem is halalra remisztett a kedves 4ds szonografus no. aztan a nodokim megnyugtatott, mentem hozza, bekuldott a korhazba, hogy biztos, ami biztos, de el szokott mulni, benn a korhazban nezi a kicsim fejet vagy ot percig az orvos, hümmög, majd kijelenti, hogy o bizony a ciszta nyomát se látja.

nagyon sok magzatnak van, csak ugye uh nincs olyan gyakran, és a két uh kozott siman kialakulnak-felszívódnak!

ne parazz, felesleges!!

(bar en is majdnem elsirtam magam, amikor a doki mondta, hogy semmit se lát)

azt mondta az uh-s doki, akkor kell aggódni, ha 10 mm-nél nagyobb, és nem múlik el, vagy kiujul, de azt mondta, hogy az rettenetesen ritka, és még akkor sem mindig kell aggódni, sőt, néhány koraszulottnek is van még.

akkor aggódj, ha az orvos azt mondja aggódj :) tényleg.

2009. jan. 14. 15:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekemnél 20 hetesen vettek észre mindkét agyféltekében egy-egy cisztát. Egyik 6, másik 7 mm-es volt. Emiatt csináltak magzatvízvételt is. Mire annak meglett az eredménye, már el is múltak a ciszták. Miután megszületett egészségesen a pici, akkor láttam a TV-ben egy műsort, ahol kérdezni lehetett Czeizel Endrétől. Egy kismama pont ezt kérdezte, hogy lesz-e baja a kicsinek. Azt mondta a genetikus, hogy minden babánál lesz ciszta, ez ugyanis az agy kialakulásának egy folyamata. Mondta is, hogy mi alakul ki pontosan ez által, csak azt már nem jegyeztem meg. Van akinél pont abban a terhességi hétben jön létre, amikor épp uh-ozzák. Ha egy héttel korábban vagy később történt volna az uh, akkor valószínű, hogy nem lenne ott. Ugyanis nincs olyan genetikai eredetű betegség, ami agyi cisztával jár. Kár, hogy nem a terhességem középidejében volt ez a műsor, sok aggódástól megmenthettem volna magam. (ami miatt ki is nyílt a méhszáj és feküdnöm kellett 4 hónapon át)
2009. jan. 14. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!