Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki veszélyeztetett...

Ha valaki veszélyeztetett terhes és eltiltják a házasélettől, akkor az aktustól vagy az orgazmustól van eltiltva?

Figyelt kérdés

Esetleg mindkettőtől? Csak azért kérdezem, mert engem is eltiltott a doki (volt egy elhalt terhességem nyáron), most vagyok 7 hetes. Mi mondjuk azóta nem szeretkeztünk, mióta pozitív lett a tesztem, pont emiatt.

Amúgy ha vki veszélyeztetett, akkor végig az is marad? Nekem szerencsére semmi bajom nincs (vérzés, görcs), csak a szokásos émelygés, pisilés és álmosság.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2009. jan. 14. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindkettő. Mivel az orgazmus méhösszehúzódással jár. Ha a doki eltiltott akkor tartsd be. De szerintem később a kritikus 12 hét után már rákérdezhetsz,ha ő nem is mondja magától,hogy lehet-e. Nem feltétlenül leszel végig veszélyeztetett.

Boldog babavárást. 24 hetes kismama

2009. jan. 14. 09:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani: nekem is volt egy elhalt terhességem 2 éve, most 27 hetes kismami vagyok és egy percig sem voltam veszélyeztetett(szerencsére), pedig az elején még vérezgettem is. De azt is hozzá kell tennem, hogy mi nem éltünk házas életet az első 4 hónapig.

De az orvos utasításait mindig ajánlatos betartani!

2009. jan. 14. 09:31
 3/6 anonim válasza:

A házasélettől való eltiltás számomra egyértelműen azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet szexuális életet élni, több okból sem:

1./ igaza van az első hozzászólónak, az orgazmus méhösszehúzódáshoz vezet

2./ az előző még nem is lenne problémás nagyon, ha nem vagy veszélyeztetett terhes, de gondolom az orvos azért tanácsolta, mert:

- vagy nem zárt teljesen a méhszáj /fertőzésveszély/ - erről meg kell őt kérdezned (nekem beleírják a kiskönyvembe, hogy "méhszáj: 3." ez a szám jelenti a teljesen zárt méhszájat),

- vagy a párod makkja /elnézést a kifejezésért/ megsértheti a méhszájat az aktus közben, ami vérzést okozhat.

Van több, számos ok is, de erre konkrétan az orvosod tudna válaszolni.

2009. jan. 14. 10:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Én is hasonlóra gondoltam és természetesen (mint ahogy írtam is), nem kockáztatunk!

Boldog Babavárást!

2009. jan. 14. 11:37
 5/6 anonim ***** válasza:
szerintem, mindkettőtől.
2009. jan. 14. 13:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Hasonló a helyzetem mint Neked. Nekem is volt szeptemberben egy vetélésem és most 6 hetes vagyok. Tegnap voltam pont dokinál és Nekem is mondta hogy tegyem magam kimélő üzem módra. Nincs semmi bajom csak annyi mint Neked. Ezt a házasélet dolgot nekem szó szerint igy mondta: Ne tegyünk semmi olyat ami most a pocakot sértheti ingerelheti,mindent csak nagyon óvatosan,most legalább 2 hétig utána meglátjuk. Ugyhogy most szexelni mi sem merünk pedig nagyon hiányzik de hátha később engedett lesz. Remélem nem kell végig koplalni:-)
2009. jan. 14. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!