Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 4D ultrahang hányadik héten...

A 4D ultrahang hányadik héten mutatja ki legkorábban, hogy van-e valami rendellenesség?

Figyelt kérdés
2008. jan. 13. 21:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem mivel a 12.ik hétre fejlődik ki mindene, természetesen csak naggyából, ezért azt gondolom, hogy akkor, de egyébként valahol olvastam is, hogy megvan hogy mikor ajánlott menni a 4ds uh-ra.

ezt másoltam egy rendelő honlapjáról:

Először is a 18. hét előtt nem javasolt a 4D ultrahangos vizsgálat, mert ekkor még csak egy „lubickoló kis poronty”-ot lehet látni a felvételen, bár már ekkor is fontos információkat közölhet a vizsgálat.

A 18–20 hetes ultrahang — ami lehet egyben genetikai ultrahang is —, már jobban lehet látni és lemérni a babát, és ekkortól már ki lehet szűrni az esetleges rendellenességeket is.

Az ebben az időszakban elvégzett vizsgálatnál — egy kis szerencsével — már meg lehet látni, hogy fiúcska vagy kislány fejlődik-e, és az egyéb paraméterei is jobban láthatóak. A magzat méretét az ún. fejtető-far távolsággal vagy más néven ülőmagassággal határozzuk meg, mely a 18–20. terhességi hétre már a 120–135 mm-t is eléri. Az arcvonások is kontúrosabbá válnak ekkortól, így akár mosolygós felvételek is készülhetnek a vizsgálaton.

Sok sikert és boldog babvárást!17 hetes kismama

2008. jan. 13. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!