Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Autót vezető kismamák, érdemes...

Autót vezető kismamák, érdemes biztonsági övterelőt venni?

Figyelt kérdés
Most vagyok 7 hónapos, bár már nagy a pocakom, de még nem kényelmetlen a vezetés a sima övvel. Igaz, néha ösztönösen igazítom lent az övet, de nem szorít meg semmi ilyesmi. Vagy inkább nem is a kényelem, hanem a biztonság miatt érdemes venni olyan övet?
2010. nov. 22. 07:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Most vagyok 27.hétben.1 hónapja használom az övterelőt!Nagyon kényelmes!Sajnos 1x2x koccantunk már más hibájából/Pekhes ember /inkább megvettem mint baj legyen!Törökbálinti coránál levő homasitába vettük 13000ft volt
2010. nov. 22. 11:20
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Szerintem is kötelező a biztonsági öv mindenkinek, de ki tudja. Lényeg, hogy én nagyon fontosnak tartom a használatát!

Én nem szeretnék bérelni, megnézem a Brendonban, ha ott nincs, akkor megnézem a Homasitát.

A Minimanóban csak bérelni lehet? Gondolom, lehet venni is, megnézem ott is.

2010. nov. 22. 12:53
 13/20 anonim ***** válasza:
10:52 pedig te tudod rosszul,Nem egy rendőrt kérdeztem meg és a családban is van kettő és 3 évvel ezelőtt jött ez törvénybe mikor tanultam a kreszt akkor hozták be.érdeklődj nyugodtan utána!!!!!!!!!
2010. nov. 22. 13:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Én már a második hónaptól használom, de én csak ajánlani tudom. Nagyon kényelmes és biztonságérzetet is ad. Legtöbbször utasként használom, de nagyon egyszerűen át lehet tenni a sofőr oldalra is.34hetes kismama
2010. nov. 22. 14:31
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Meggyőztetek, holnap elmegyek és veszek egyet:)
2010. nov. 22. 20:50
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves tegnapi 13:22-es!

Először is azt gondolom, hogy én (ellentétben veled) normális stílusban írtam, hogy rosszul tudod a dolgokat.

Másodszor: örülök neki, hogy Te három évvel ezelőtt szerezted a jogosítványodat, én most járok kresz tanfolyamra, így azt gondolom, hogy nekem friss jogszabályi ismereteim vannak. De igazad van, nem kell elhinni, amit írtam! Hogy ne kelljen neked utánanézned, bemásolom a kresz ide vonatkozó részét:

"48§

(4) A külön jogszabályban meghatározott M1, M2, M3, N1, N2, N3 kategóriájú gépkocsiban, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan járműben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzíteni.

(5) Nem kell becsatolni a biztonsági övet:

a) a hátramenetben közlekedő gépkocsi vezetőjének;

b) a taxi gépkocsi vezetőjének, ha taxi üzemmódban utast szállít;

c) a mentő gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza;

d) a lakott területen menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban;

e) a lakott területen kívül menetrend szerinti személyszállítás végző autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat;

f) az autóbuszban szállított 3. életévét még be nem töltött gyermeknek;

g) annak, aki külön jogszabályban meghatározott orvos által kiállított igazolással rendelkezik."

Én sehol se látom a kivételek alatt, hogy a kismamáknak nem kell becsatolni az övet...

További szép napot kívánok!

2010. nov. 23. 11:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem csak addig foglalkozik valaki ezzel a "nem kötelező" dologgal, amíg veszélybe nem kerül -vagy Ő vagy a magzata, mint nekem: az övterelő nagyon hasznos dolog, életet menthet, ahogy a biztonsági öv is. Lehet rajta vitatkozni, hogy nem mindig, de az esetek nagy részében igen.
2010. nov. 23. 13:28
 18/20 anonim ***** válasza:

tegnapi 11:43

Én nem vitatkozok és abszolult normálisan írtam.

Nem velem kell vitatkoznod,hanem akkor mond meg te a rendőröknek,hogy rosszul tudják a szabályokat.

Én sem hiába kérdeztem rá és 4 rendőr mondta azt,hogy nem kötelező.Lehet akkor az itteni rendőrök nem jól tudják.

2010. nov. 24. 08:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Az a baj azzal, hogy nem az számít, amit a rendőr mond, hanem a jogszabály. Lehet, hogy a te ismerős rendőreid, meg még egy-kettő úgy gondolja, hogy nem kell, de egyszer összefutsz egy olyannal, aki ismeri a jogszabályt és úgy megbüntet, hogy csak lesel. És szerintem ez a kérdés is olyan, mint a gyerekülés: nem azért használjuk, mert kötelező, hanem mert életet menthet.
2010. nov. 24. 10:22
 20/20 A kérdező kommentje:
Szerintem meg az annyira nem számít, hogy megbüntet a rendőr, az a legkevesebb, hanem tényleg, a biztonsági öv életet menthet. Alap esetben biztosan!, afelől nincs kétségem, mindig bekötöm magam. Most gondolkoztam el azon, ha bármi baleset van, akkor az övnek a lenti része, ami hasnál van, nem árthat-e a babának egy nagyobb ütközésnél, de tényleg nem értek hozzá. Ezért gondoltam az övterelőre, hogy biztonságos is legyen, meg talán kényelmesebb is.
2010. nov. 24. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!