Autót vezető kismamák, érdemes biztonsági övterelőt venni?
Köszi a válaszokat.
Szerintem is kötelező a biztonsági öv mindenkinek, de ki tudja. Lényeg, hogy én nagyon fontosnak tartom a használatát!
Én nem szeretnék bérelni, megnézem a Brendonban, ha ott nincs, akkor megnézem a Homasitát.
A Minimanóban csak bérelni lehet? Gondolom, lehet venni is, megnézem ott is.
Kedves tegnapi 13:22-es!
Először is azt gondolom, hogy én (ellentétben veled) normális stílusban írtam, hogy rosszul tudod a dolgokat.
Másodszor: örülök neki, hogy Te három évvel ezelőtt szerezted a jogosítványodat, én most járok kresz tanfolyamra, így azt gondolom, hogy nekem friss jogszabályi ismereteim vannak. De igazad van, nem kell elhinni, amit írtam! Hogy ne kelljen neked utánanézned, bemásolom a kresz ide vonatkozó részét:
"48§
(4) A külön jogszabályban meghatározott M1, M2, M3, N1, N2, N3 kategóriájú gépkocsiban, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan járműben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzíteni.
(5) Nem kell becsatolni a biztonsági övet:
a) a hátramenetben közlekedő gépkocsi vezetőjének;
b) a taxi gépkocsi vezetőjének, ha taxi üzemmódban utast szállít;
c) a mentő gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza;
d) a lakott területen menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban;
e) a lakott területen kívül menetrend szerinti személyszállítás végző autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat;
f) az autóbuszban szállított 3. életévét még be nem töltött gyermeknek;
g) annak, aki külön jogszabályban meghatározott orvos által kiállított igazolással rendelkezik."
Én sehol se látom a kivételek alatt, hogy a kismamáknak nem kell becsatolni az övet...
További szép napot kívánok!
tegnapi 11:43
Én nem vitatkozok és abszolult normálisan írtam.
Nem velem kell vitatkoznod,hanem akkor mond meg te a rendőröknek,hogy rosszul tudják a szabályokat.
Én sem hiába kérdeztem rá és 4 rendőr mondta azt,hogy nem kötelező.Lehet akkor az itteni rendőrök nem jól tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!