Milyen az epidurális érzéstelenités? Mi szól mellette és mi ellene? Első szülésem lesz 21 éves vagyok. Kérjem-e vagy sem? 30. hetes vagyok az utóbbi hetekben megnövekedett a folyásom mennyisége normális ez?
Szia!
Az edáról megoszlanak a vélemények. Én kaptam, bár nekem nem használt. Nem zsibbadtam el! De ez nagyon ritka. Én azon a véleményen vagyok, hogy kérjél! Minek fájjon ha nem muszáj? Ha esetleg nem éreznéd majd a tolófájásokat majd úgyis szól az orvos vagy szülésznő, hogy mikor nyomj.
Szia!
Én is most fogok szülni (4 hét múlva). Megkérdeztem a dokitól azt mondta,h. valakinek kifejezetten javasolják valakinek meg nem adnak ha kéri sem. Majd ott meglátjuk szülés közben,h. hogy mennek a dolgok. Attól függ,h. mennyire vagy kitágulva mennyire gyorsan tágulsz egyáltalán stb... Ha már nem sok van hátra akkor nem szoktak adni.
Állítólag olyan is van,h. leállítja a fájásokat vagy ha rosszul adagolják akkor nem érzed a tolófájásokat sem (mert azt már érezni kell sajnos)és nem tudsz nyomni aminek lehet császár a vége.
De ha lesz rá mód én biztos kérni fogom! Sztem jó dolog de tényleg nem tudhatod előre.
Üdv:
36 hetes kismami
szió
en is hasonloan vivodok, mint te. az, hogy a gerincembe belenyomjak az erzestelenitot, az eleg veszelyes dolog, ha rosszul csinaljak..ezert kell bizni a dokiban.
viszont sok jót hallottam felole.
en arra jutottam, hogy a 37. het fele konzultalok a nodokimmal ezugyben, ha javasolja, és ha idoben be tudjak adni, akkor nem leszek ellene, bar valoszinuleg vajudaskor én mar semminek nem leszek ellene :D
a folyas mennyisegenek megnovekedese teljesen normalis, ne aggodj! (nekem egyaltalan nem volt folyasom, a 29. heten lett, mentunk is a korhazba, mert feloras gorcsom is volt, és azt hittem a nyák az.. )
Én EDA-s vagyok. Nekem 10 óra vajúdás után nulla tágulás. Próbálta a doki szétfeszíteni a méhszájat de nem ment. Azt mondta ha nem tágulok császár. Mivel nekem volt egy protkecióm szurtak egyet. Hát annál a fájdalomnál az ember már nem is érzi a szúrást a hátán. De segitett mert ellazult a máéhszáj kitágult és rendesen megszültem. Semmivel sem érzem magam kevesebbnek ezért. Engem ez mentett meg a császártól. De általában az orvos dönt az EDA-ról.
Nekem bevált!
Eda nélkül szültem a kisfiamat, és fájt de nem volt vészes. Én nem is akartam edával szülni, akkor nem lehet mozogni. Én a következőt is eda nélkül szeretném.
Üdv15 hós kifiu anyukája.
Szia
Sok embertől hallottam hogy jobb nélküle így úgy döntöttem nem fogok kérni de közbe kiderült hogy itt a kórházba epidurális érzéstelenítést csak császármetszésnél alkalmaznak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!