Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Leírnátok első trimeszteres...

Leírnátok első trimeszteres kismamák, hogy mit esztek meg egy nap?

Figyelt kérdés
2010. nov. 17. 12:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én 10 hetes vagyok, gyakorlatilag ugyanúgy eszek, mint azelőtt, csak kicsit jobban figyelek a gyümölcsökre meg a tejtermékekre. Reggelire általában 1 szelet rozskenyér felvágottal, sajttal, paradicsommal. Tízórai 1 gyümölcsjoghurt. Ebédre valamilyen főtt étel, általában leves nélkül, azt csak hétvégén főzök. Délután valamilyen gyümölcs (szőlő, körte, alma, banán, szilva stb), vacsorára pedig megint csak olyasmi,mint reggelire (bár ilyenkor már inkább hanyagolom a kenyeret, kétszersültet eszek helyette). Este a tv előtt próbálok nassolás helyett gyümölcsözni (narancs vagy mandarin). Szedem az Elevitet, meg az Omega3-at, szerintem ez így teljesen jó.
2010. nov. 17. 12:40
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi!Én 9 hetes vagyok és ha nincs valami a számban rosszul vagyok-(már 1 kg-ot híztam a nagy büdös semmire.Rád szokott jönni ilyen "zabálhatnék"?vagy csak nekem van?régen is ennyit ettél?

régen sosem reggeliztem

Ma reggel 1 banán 2 szilva 1 körte turmixban,aztán 1 szelet rozskenyér vaj+szalámi most 3 rántott velő kevés krumplipürévelde még csak 1 óra van

Igaz tegnap 1000 kalóriát elégettem a sétával a kondiban de félek hogy dagi leszek és ez nem erről szól.6-7 héten csak zöldség gyümölcs ment le úgy örültem de most ....

2010. nov. 17. 13:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez normális ilyenkor. Minden ember máshogy éli meg a terhességet.

Én most a 2. babámmal vagyok terhes, a 2. hónapban vagyok. Alig tudok enni valamit, és ha megeszem valamit, rá fél órára a gondolatától is hányingerem van, viszont nem hányok tőle. A kisfiammal nem volt ilyen, az egész terhesség alatt semmi probléma nem volt az étkezéssel.

Azért Te tudod kontrollálni egy kicsit. Figyelj oda jobban, persze nem szabad megvonni semmit magadtól ilyenkor, de legyen a szemed előtt, hogy ebből baj is lehet (kóros elhízás általában vonzza magával a cukorbetegséget, ami a terhes anyukáknál nagyon gyakran előfordul, és nagyon veszélyes mind rád, mind a magzatodra).

Sok szerencsét és kitartást!

2010. nov. 17. 14:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia első vagyok megint! Én régen is nagyjából ennyit ettem, a tízóraitól és az uzsonnától eltekintve. A zabálási rohamok szerencsére elkerülnek és igazán kívánós sem vagyok, szoktam azért nasizni én is, de nem vészes...

Szerintem ez mindenkinél más, és sokat számít,hogy milyen testalkatú vagy. Ne kattogj ezen, próbálj meg azért ésszel enni, az meg tök jó, hogy eljársz mozogni. 1 kg pedig nem vészes...

2010. nov. 17. 14:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Annyit még, hogy a terhesség alatt havi 1 kg hízás egészséges. Persze ha ennél több, akkor sem jelent rögtön problémát, de oda kell figyelni.
2010. nov. 17. 14:28
 6/6 anonim ***** válasza:
sziasztok!én 7 hetes vagyok és már 2,5kilot híztam.mondjuk mielőtt terhes lettem napi 1*ettem és egész nap cigiztem,gondolom ennek tudható be,hogy ennyit híztam máris...
2010. nov. 17. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!