Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek a dohányzó...

Mi a véleményetek a dohányzó kismamákról?

Figyelt kérdés
2010. nov. 15. 11:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

En is csatlakozom, egyetertek. Felelotlen, onzo dolog. Napi 1 doboz cigit siman elszivtam regebben, de amikor elkezdtuk tervezni a babat lecsokkentettem (eleg nagy mertekben) a napi adagot, szinte csak a munkahelyemen cigiztem. Ahogy pizitiv lett a tesztem eszembe sem jutott. Es erdekes modon nem voltam "ideges" amit egyebkent csak egy buta kifogaskant hasznlanak a dohanyzo kismamak. Masra sem tudtam gondolni csak a pici babamra, eszembe sem jutott a dohanyzas.

Ja es szerintem ha ennyirol nem tud lemondani egy no akinek gyereke lesz, az mar reg rossz, hiszen a baba szuletese utan joval nagyobb dolgokrol is le kell mondani mint a cigi..

2010. nov. 15. 12:19
 12/24 anonim ***** válasza:

Múltkor a buszmegállóban álltam, mellettem egy nagy pocis hölgyek, eggyértelmű volt hogy babát vár...

Erre előveszi a a cigit és rágyújtott, egy idős hölgy normálisan megkérdezte hogy hölgyem maga nem terhes?

De az vagyok, 9hónapos.

Akkor mért gyújt rá még mindig, nem fél hogy beteg lesz a pici?(teljesen normális hangsúlyban kérdezte.

Erre a válasz: én gyerekem nem mindegy az magának?!

Borzalmas mik vannak.

2010. nov. 15. 12:24
 13/24 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a közvetlen közelemben volt egy kismama / azóta megszült/ akinek nem volt mit enni!! de cigire néha sajtolt egy kis pénzt. Azóta le tudnám köpni azt aki terhesen dohányzik, nincs ennél undorítóbb dolog. Ráadásul mi vittük neki a kaját hogy legyen mit enni...
2010. nov. 15. 12:29
 14/24 anonim ***** válasza:

hozzá teszem én is leszoktam, nem hiányzott, nem voltak elvonási tüneteim, mikor nagymamám pár napja meghalt akkor remegtem az idegtől és nagyon jól esett volna 1cigi, de 32hetesen nem engedhettem meg magamnak...

Volt ismerősöm aki arra hivatkozva cigizett, hogy a doki azt mondta inkább napi pár cigi mint az idegeskedés...Szerintem ez szánalmas, mikor idegeskedés helyett egy normális anya, tud a babájára gondolni, én pl elmentem venni, babaruhát vagy akármi, rögtön elterelte a figyelmemet...

2010. nov. 15. 12:31
 15/24 anonim ***** válasza:
Keresztanyám erős dohányos volt,teherbe esett.A cigizést abbahagyta,de olyan rosszul volt hogy az orvos tanácsolta neki,hogy naponta néhány szálat elszívhat.Így valamennyire megértem őt,nem egyszerű letenni egyik napról a másikra,lehet ezzel jobban ártott volna a babának.De lehet elfogult vagyok..
2010. nov. 15. 12:40
 16/24 anonim ***** válasza:
28 hetes kismama vagyok,és én is dohányoztam,de mikor megláttam a teszt eredményét azonnal lemondtam a cigiröl.Nem mondom hogy könnyű volt,de a gyermekem egészsége fontosabb mint hogy én cigeretázzak.És teljesmértékben elitélem a dohányzó kismamákat!
2010. nov. 15. 12:46
 17/24 A kérdező kommentje:
Elhiszem hogy rossz az idegeskedés is, de a babának is pont olyan rossz lesz amikor megszületik, és ugyanúgy elvonási tünetei lesznek. Őt senki nem sajnálja.Ráadásul a bölcsőhalál is gyakoribb náluk. A sok mafla meg majd csodálkozik hogy miért nyűgös a baba. Az ilyen meg aki azt tanácsolja hogy dohányozzon csak a kismama idegeskedés helyett az nem orvos, hanem hentes.
2010. nov. 15. 12:47
 18/24 anonim ***** válasza:

Cigiztem,elég sokat,nem terveztük a babát,mégis pozitív lett a teszt:)Mielőtt teszteltem vettem még egy dobozzal,benne volt a napi rutinomban. Egy szálat szívtam el belőle.

Most 16 hetes terhes vagyok,néha jólesne elszívni nekem is egyet-egyet.Viszont tudom azt is,hogy az első slukk után mennék hányni...szóval úgy vagyok vele,hogy beszélgetek én így is eleget a wc-vel,nem tetézem a bajt:D

Meg különben is tényleg undorítónak tartom,ha valaki pocakkal rágyújt,egyszerűen elveszik az a varázs,amit egy terhes kismama látványa nyújt..

2010. nov. 15. 13:09
 19/24 anonim ***** válasza:

na azért túlzásokba ne essünk

félreértés ne essék, nem vagyok dohányos párti, de azért a cigitől nem lesznek a babának elvonási tünetei, ez nem olyan mint a drog, illetve az én ismerősöm között is volt egy kismama, aki nagyon erős dohányos volt mikor terhes lett, és neki azt mondta a dokija, hogy ne tegye le egyből teljesen, mert többet árt vele mint használ,(ideges lesz) hanem fokozatosan tegye le

2010. nov. 15. 13:12
 20/24 A kérdező kommentje:
És gondolom aztán fokozatosan sem tette le.
2010. nov. 15. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!