Milyen abortuszt csinálnak Magyarországon?
figyeljetek, szerintem szegény lány nem azért kért segítséget hogy a különböző nézeteiteken való vitatkozást olvassa.
keress rá a neten mert sok mindent találhatsz róla, de jobb ha felkeresel egy dokit és tőle kérdezd meg.
Én úgy tudom, még mindig csinálnak kaparásos abortuszt. Néhány hónappal ezelőtt volt 1 műhiba per a szomszéd városban lévő kórház egyik nőgyógyásza ellen. Kicsit tovább kapart, mint kellett volna, és már a nő hasi szerveit kaparászta... A nő belehalt a fertőzésbe és a vérveszteségbe...
Az pedig valóban igaz, hogy egy még nem szült nőnél megfontolandó az abortusz, mert utána jelentősen csökken a teherbe esés valószínűsége, sőt egyes esetekben akár meddőséghez is vezethet.
Azt tudom, ha én 23 éves fejjel, diplomás munkanélküliként teherbe esnék, gondolkozás nélkül elvetetném, bármilyen következményei is legyenek a jövőbeni fogamzóképességemre. Ebben a gazdasági helyzetben eszemben sincs gyereket szülni, még vagy 15 évig. Arról nem is beszélve, hogy egyedül meg pláne nincs kedvem gyereket nevelni.
Amúgy hány éves vagy?
A vákuumos eljárás végén is használnak kanalat az olyan részek kikaparására, amit nem sikerült kiszívni, de ez nem a klasszikus módszer, amikor egy kanállal szaggatták ki az embriót, tehát igazad is van és nincs is. Van kaparás, de tisztán kaparás már nincs. Egyszerűen nincs semmi előnye a vákuumoshoz képest.
Elég sok infó van fent a neten, érdemes utánnaolvasni.
Egyébként ami a lelki terhet illeti, több olyan nőve volt dolgom aki a múltban átélte már a bevatkozást. Nagyon egyénfüggő, hogy kit mennyire visel meg. Volt akinek már több is volt és ha nem is tartotta kellemesnek, de nem csinált belőle problémát. Volt akit iszonyatosan megviselt. Az átlag a kettő között volt, általában megviselt mindenkit, de azért túl volt rajta.
Én férfi vagyok, nem tudom átérezni milyen érzés lehet, nem is próbálom, de a véleményeket első kézből szereztem. A mostani barátnőmnek is volt abortusza. Őt nem viselte meg különösebben, pedig nem egy tuskó. Egyszerűen abban az életelyzetben egyértelmű volt a döntés.
Nézd...Neked kell meghoznod a döntést. Szerintem elég fiatal vagy még, szeretnél továbbtanulni. Ezek szerint vannak terveid a jövőre nézve, amibe most igen nehezen fér bele egy gyerek... Mindenesetre ha biztos anyagi háttérrel rendelkezel (eltartanak majd a gyerekkel együtt, akár életed végéig is, mert végzettség híján elég nehéz bármikor is elhelyezkedni) és van aki, lelkileg is támogat, akkor érdemes elgondolkozni rajta, hogy megtartsd...
Több dolgot kell mérlegelned:
- El tudod tartani a gyermeked és magad?
- Melletted marad az apuka vagy szépen lelécel, ha még nem tette volna meg?
- Képes vagy ellátni / felnevelni a bébit?
- Tudsz kire támaszkodni? (a párod, a családod)
- Vállalod a kockázatot, hogy esetleg soha többet nem lehet gyereked?
- stb.
Én még mindig azt mondom, inkább az abortusz. Persze nem ismerem a körülményeidet... Kérd ki a szüleid tanácsát és beszéld meg az apukával is. Mérlegeljetek és hozz döntést, majd készülj fel a következményekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!