Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes terhes vagyok, a...

5 hetes terhes vagyok, a petezsák 5mm. Az orvos korai kis terhességre gyanakszik? Mit jelent ez? Lehet hogy azért ilyen kicsi a petezsák, mert már nem fejlödik tovább? Nincs semmi tünetem. okozhatja ezt a forró fürdő, mely néha 1 orás?

Figyelt kérdés
2008. jan. 11. 11:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, a forró fürdő semmiképpen nem tesz jót terheseknek. De nem hiszem, hogy emiatt nem fejlődik.
2008. jan. 11. 11:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Terhesen nem ajánlott a forró fürdő mert vetéléshez vezethet.Meleg vízben és nem órákig időzve kell fürdeni.Én max.10 percig fürdök.Sem mellfeszülés, semmi tünet?Ez furcsa.Hát nem bíztató.Várd meg a doki mit mond majd.
2008. jan. 11. 11:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A forró fürdő általában nem ajánlatos, mert állítólag vetélést okozhat.

Én is 5 hetes vagyok, nekem azt írta a doki a leletemre: "fundusban sejthető 3 mm átmérőjű gest gyűrű". Másfél hét múlva kell visszamennem, de azt mondta, hogy eddig minden rendbe van, akkor majd többet lát. Én úgy értettem, hogy ez a baba mérete.

Próbálj meg ne addógni, és 1-2 hét múlva visszamenni egy újabb uh-ra, akkor már biztos jobban fogja látni.

Szerintem azért mondta, hogy korai terhesség, mert még nagyon az elején vagyunk, és éppen hogy csak kimutatható.

2008. jan. 11. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
5 hetesen még tényleg nagyon pici a zsák és baba is, ezért mondta a doki, hogy még korai, mert még nem tudja megállapítani a terhességet, ahhoz szívműködés kell, ami a 6-7 héten indul be. Azt, hogy rendesen fejlődik-e a következő vizsgálaton (1-2 hét) múlva derül, ki, biztos visszahívott a dokid. A forró fürdőt felejtsd el egy darabig, méhösszehúzódásokat okozhat, ami árthat egy ilyen korai terhességnek. Sok szerencsét, és egészséges babát.
2008. jan. 11. 12:01
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Fel a fejjel!

Pontosan ugyanebben a cipőben járok. Dec 4.-én volt meg utoljára,kb dec18-án voltam fogamzóképes, meg kellett volna jönnie dec. 25.én. Két hét késés után csináltam egy tesztet, ez negatív lett. Három nap múlva egy újat, ez már pozitív lett. Tegnap voltam a dokimnál, ugye ekkor már elvileg 6 hetes terhesnek kellene lennem, de csak egy 51mm-es petezsákot talált. Mondta, hogy vagy van egy halott terhességem, vagy csak később fogant meg a baba és azért ilyen kicsi. Ahogy a mensim kimaradt, eleinte volt mellfeszülésem, hányingerem, majd kezdtek a tünetek elmaradni. A dokim utrogestan 3x1, illetve folsavat 3x1 rendelt, hogy pontosan 8 óránként vegyem be. Azt mondta, hogy mivel előtte volt egészen picit rózsaszínes folyásom, így ezekkel a gyógyszerekkel ezt a valószínűleg korai terhességet támogatjuk. Mára miért is ne történjen velem még valami egy picit elkeztem vérezgetni. Hívtam, de azt mondta, hogy pihenjek sokat és a két hét múlva a megbeszélt ídőpontban vár. Ugyhogy várok, mivel tökéletesen megbízom a dokimban, mert már 2x szültem nála.

Csak jó lenne tudni, hogy most lesz-e babus vagy sem, de ezzel várnom kell.

Én mindenestre szorítok neked és kívánom, hogy a következő ultrahangos vizsgálaton már csak megnyugtatót mondjon neked a dokid.

2008. jan. 12. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem pici a petezsák, én is pont tegnap voltam uh-on, és nekem 4mm az átmérője!

Azt mondták, hogy ez jó!De szerintem inkább tusolj, nem ülőfürdőzz!

2008. márc. 6. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!