Terhesség alatt használ/használt valaki asthmára Pulmicort Turbuhaler belégzőport? Nem árt a babának?
Nekem azonnal megtiltotta az orvosom a használatát!
Neked nem???
Köszönöm szépen a segítségeteket. Én még nemrég tudtam meg, hogy babám lesz, és még nem voltam orvosnál ezért érdeklődtem, hogy használhatom e. Sajnos az a baj, hogy én nem tudok meglenni enélkül a gyógszer nélkül.
Az első válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy adtak e helyette valami mást amit mégis lehet használni terhesség alatt? Boldog babavárást kívánok.
Érdekesek ezek az orvosok, mert nekem nemcsak a tüdőgyógyászom, hanem az orvos keresztszüleim is megtiltották a használatát, akik konzultáltak a kollégáikkal is. A ventolint engedélyezték és ha nem szűnik a panasz, akkor ügyelet, ahol intravénásan tudnak adni olyat ami nem árt a babának.
Az utolsónak: számtalan olyan nő van aki használt magzatkárosító hatású gyógyszert vagy dohányzott vagy alkoholt fogyasztott stb...és mégis egészséges babát szült és számtalan olyan kismama van aki a lehető legkörültekintőbben odafigyelt az életmódjára, egészségére, vitaminbevitelre stb...és mégis beteg babája született. A te eseted EGY a sok közül, az hogy nálad nem lett semmi baj, nem azt jelenti, hogy példaértékű vagy és másnál sem fog.
A kérdezőnek ajánlom, hogy konzultáljon a saját tüdőgyógyászával, ő ismeri a körtörténetedet. Gondolom ez már meg is történt a kérdés feltevése óta.
Szép babavárást!
35 h km.
Én nem az agyoniskolázott családnak adtam tanácsot (oda minek is kellene ha mindent tudnak). Én csak a kérdezőnek írtam le (nem tanácsoltam!!!!) az ÉN esetemet. De ezzel nem azt akartam sugallni, hogy rohanjon Pulmicortért. Hálát adok a jó Istennek, hogy egészséges a gyerek. Nekem egy kiváló gyermekpulmonológus határozottan csak ezt ajánlotta. Egyébként amerikai teszteket is végigböngésztem és az ottani orvosok is csak ezt "favorizálták".
Kedves kérdező: szívből kívánom, hogy terhességed alatt ne kelljen gyógyszerhez nyúlnod és egészséges gyermeknek adj életet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!