Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Adnátok már most borítékot?

Adnátok már most borítékot?

Figyelt kérdés

Az egyik Bp-i kórházba járok egy nagyon jó nevű főorvoshoz. Most vagyok 21 hetes, elég későn kerültem hozzá, eddig 3 alkalommal voltam. Nem hívott a magánrendelőjébe, nagyon aranyos, és minden kismamáját 3 hetente akarja láni, engem is így hív vissza mindig. Az elején megegyeztünk, hogy nála fogok szülni. Mindenképpen szeretnénk neki borítékot adni a szülés előtt/után, de nem tudom, hogy vajon már most is illene-e, vagy kellene-e? (És ha igen, mennyit...) A többi kismamát ott még nem mertem megkérdezni, de meg fogom.

Azok a kismamák akiket ugyanígy az állami inzézetben és akár ilyen gyakran nézeget a dokija, Ti hogyan csináljátok?

2010. nov. 10. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

Minek akarsz előre borítékot adni???

Egyáltalán minek borítékozni??? Kérdezz rá mennyi a tarifa(bár ezt mi magunk csináltuk, hogy a dokiknak van bőr a képükön pénzt elkérni, aztán meg a kismama a pénzéért átbőgi/üvölti a szülést, mert fsz az orvos) és azt a szülés után add át neki.

Mesterembernek dokinak előre nem fizetünk...

Én a dokimnak semmit nem adok, sem most sem szüléskor, ugyanis konkrétan nem kértem fel a szülés levezetésére, ha épp ő lesz bent, akkor sem kap max köszönetet, ha alapos.

És 3-4hetente vizsgál, olyan alapossággal, hogy már kényelmetlen néha. Neki ez a hivatása, és Pont.

2010. nov. 10. 21:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sztk-hoz jártam havonta. Nem adtam neki pénzt, csak a szülés után. Ha nem hív magánrendelőbe , annak örülnék inkább (anyagi szempontból) Szerintem bőven elég szülés után honorálni a munkáját.

2010. nov. 10. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:
szia! Én is bp-n szültem az egyik kórház osztályvezető főorvosnál. Nem rongyrázásból, hanem mert őt ajánlotta egy barátnőm aki nála szülte a 2 gyerkőcét. Én amikor a vizsgálatokra mentem akkor 10e-t adtam, és a szülésért ennek a tízszeresét (tehát 100e). De én már az elején rákérdeztem, hogy mennyi. A végefelé amikor 2-3 naponta jártam ctg-re már nem fogadta el az alkalmankénti 10e-t. Szerintem nyugodtan kérdezz rá, nem ciki.
2010. nov. 10. 21:33
 4/8 anonim ***** válasza:
persze adjál neki előre is pénzt, meg majd szülés után is. Minimum 100.000 ft jár neki mindkét alkalommal.
2010. nov. 10. 21:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Az utolsó ugye csak viccel???

Kérdező, nehogy komolyan vedd!!! Szivatni akarnak sztem..

2010. nov. 10. 21:59
 6/8 A kérdező kommentje:

Aki rendesen válaszolt, annak köszönöm szépen! Az idiótáknak meg nyasgem! :DDDD savanyú emberek...miért nem Ti mentetek orvosnak??? Lehet, hogy ezért savanyú a szőlő... na mindegy.

Egyébként nem tudom mi az általános szokás (de már látom, hogy nincs szokás, csak egyedi esetek), mivel első babámat várom, de természetesen örülök neki én is, hogy eddig nem mondott semmit pénz ügyben - és szerintem is ez a tisztességes hozzáállás.

2010. nov. 10. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia

Én nem pesti vagyok, de azért leírom a véleményemet.

Én is a kórházunk osztályvezető főorvosát választottam. Ő is szinte mindig a kórházba hív be vizsgálatokra, ahol nem kér pénzt. Néha elmegyek a magánrendelésére, ahol ugye megvan a tarifája, így nem érzem magam olyan kellemetlenül. A szüléskor úgy tervezem, hogy 50.000 Ft-ot kap. Kisfiam is nála született, akkor csak 20.000 Ft-ot kapott, igaz, akkor nem volt fogadott.

2010. nov. 10. 22:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm! Azt szeretném kérdezni, hogy miért mész a magánrendelésére néha? Bizonyos vizsgálatokra oda hív? Az enyém még nem mondta soha, hogy a magánrendelőbe menjek, minden vizsgálat végén azt mondja hogy 3 hét múlva szeretne látni ugyanitt. Ahogy látom a többiekkel is ezt csinálja, mindig vagyunk 5-en 6-an. Azért merült fel bennem, ez az egész fizetés - nem fizetés, mert a "választott" orvosnál mindenhonnan ezt hallom, hogy milyen sokat fizetnek, meg hogy a doki előre megmondja hogy mennyi, meg hogy direkt a magánba hívja, hogy ott lehessen szedni a pénzt, stb., ennek ellenére az enyémnél nem ezt tapasztalom. De lehet, hogy később fog mondani valamit, a vége felé. Ha nem, akkor pedig rendes. (De mindenképpen rászánjuk a pénzt a végén, ha kér, ha nem.)
2010. nov. 12. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!