Libatojást lehet enni terhesen ?





Maga a tojás egészséges, azonban a héján baktériumok lehetnek ezért feltörés előtt alaposan meg kell mosni.
Szalmonellás megbetegedések többnyire liba-, kacsatojástól fordulnak elő.










Jézusom, mindkét válasz rossz!! A kacsa és libatojások héján sokkal nagyobb pórusok vannak, mint a tyúkén, ráadásul mindkettő vízi szárnyas, vagyis a szalmonella ezerszer könnyebben bejut a tojás belsejébe.
Ettől függetlenül! lehet kacsa és libatojást fogyasztani, de nem a mosáson múlik (te jó ég!), hanem hogy utána megfelelően hőkezeld! Főtt tojásként, piskótába, tésztába nyugodtan teheted, de majonézt, lágytojást, tükörtojást ne csinálj belőle.





Jézusom, mi ez a nagy felháborodás? Képzeld,tartunk kacsát, libát, használjuk a tojásukat,és még élünk!
Tésztákhoz kiváló!
Köszönöm a válaszokat! 🙂
Mindegy kommentelonek igaza volt. Időközben tudtam beszélni a védőnővel is. A tojáshej nagyon alapos tisztitasa és a tojás alapos hőkezelése után nyugodtan fogyasztható a libatojas 🙂





Jézusom! Az a nagy felháborodás, hogy még alapesetben is jobban kellett volna fogalmaznod, de várandósság alatt nagyon komoly problémát tud okozni a szalmonella. Most kiegészíted a válaszodat, hogy tésztákba kiváló, talán ezt az infót is tartalmaznia kellett volna az első válaszodnak, nem?
Mi is tartunk mindkettőt, ettől még értelmesen le tudtam írni, hogy hogyan szabad felhasználni...





Szia! Szalmonella miatt nem mernem, egyebkent alapos hokezeles utan eheto.
En nem kockaztatnek ettol fuggetlenul :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!