Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Libatojást lehet enni terhesen ?

Libatojást lehet enni terhesen ?

Figyelt kérdés
Olvasgattam róla, elvileg a libatojas biztonságosan fogyasztható és teli van olyan vitaminokkal, amire a kismamáknak szüksége van. Viszont egy ismerős elbizonytalanitott. 20 hetes kismamaként merjek libatojast enni?

márc. 29. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Maga a tojás egészséges, azonban a héján baktériumok lehetnek ezért feltörés előtt alaposan meg kell mosni.

Szalmonellás megbetegedések többnyire liba-, kacsatojástól fordulnak elő.

márc. 29. 21:04
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Megerősítem az 1es válaszát. A bacik a héján vannak. Ha jól meg van mosva, biztonságos.
márc. 29. 23:32
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Jézusom, mindkét válasz rossz!! A kacsa és libatojások héján sokkal nagyobb pórusok vannak, mint a tyúkén, ráadásul mindkettő vízi szárnyas, vagyis a szalmonella ezerszer könnyebben bejut a tojás belsejébe.

Ettől függetlenül! lehet kacsa és libatojást fogyasztani, de nem a mosáson múlik (te jó ég!), hanem hogy utána megfelelően hőkezeld! Főtt tojásként, piskótába, tésztába nyugodtan teheted, de majonézt, lágytojást, tükörtojást ne csinálj belőle.

márc. 30. 09:55
 4/7 anonim ***** válasza:
30%

Jézusom, mi ez a nagy felháborodás? Képzeld,tartunk kacsát, libát, használjuk a tojásukat,és még élünk!

Tésztákhoz kiváló!

márc. 30. 10:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! 🙂

Mindegy kommentelonek igaza volt. Időközben tudtam beszélni a védőnővel is. A tojáshej nagyon alapos tisztitasa és a tojás alapos hőkezelése után nyugodtan fogyasztható a libatojas 🙂

márc. 30. 11:18
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Jézusom! Az a nagy felháborodás, hogy még alapesetben is jobban kellett volna fogalmaznod, de várandósság alatt nagyon komoly problémát tud okozni a szalmonella. Most kiegészíted a válaszodat, hogy tésztákba kiváló, talán ezt az infót is tartalmaznia kellett volna az első válaszodnak, nem?

Mi is tartunk mindkettőt, ettől még értelmesen le tudtam írni, hogy hogyan szabad felhasználni...

márc. 30. 11:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Szalmonella miatt nem mernem, egyebkent alapos hokezeles utan eheto.

En nem kockaztatnek ettol fuggetlenul :).

márc. 30. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!