Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes terhesen Canesten...

23 hetes terhesen Canesten krém használható?

Figyelt kérdés
Kaptam egy antibiotikumot, aminek a mellékhatásai között szerepel a a női nemi szervek fertőzése olyan tünetekkel, mint a gyulladás, irritáció, viszketés. Na most nekem természetesen délutánra kezdődött el a viszketés, amikor már egyik orvosomat sem érem el. Canesten krémet lehet használni? Vagy van valami amivel kihúzom hétfőig?
márc. 7. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg egy gyógyszertárban
márc. 7. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"A készítmény rendeltetésszerű alkalmazása esetén a hatóanyagnak igen kis mennyisége szívódik fel, így nem valószínűsíthető az ártalmassága. Elővigyázatosságból azonban a klotrimazol alkalmazása a terhesség első három hónapjában kerülendő."

Eszerint nyugodtan használhatod.

márc. 7. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem sajnos többször kiújult a gomba terhesen (szex nélkül...), a dokim is Canestent ajánlott.

Ettől függetlenül én lehet felhívnám az ügyeletet, hogy mit ajánlanak, esetleg megnéznek-e, nehogy komolyabb fertőzés legyen.

márc. 8. 00:11
 4/7 A kérdező kommentje:

#2 Köszönöm szépen, tegnap este adtak is a gyógyszertárban.

#3 Antibiotikumtól van sajnos, nem először lesz ez, sajnos már van benne tapasztalatom. Ennek ellenére még tegnap próbáltam elérni az ügyeletet, ahol körbe röhögtek és rám vágták a telefont azzal a szöveggel, hogy ne szórakozzak, hogy ilyen butaság miatt akarok orvossal konzultálni, bírjam ki hétfőig.

márc. 8. 07:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet használni, de nekem jobban bejött a hüvelytabletta, ami jó gombára és bacira is. Női probiotikum is hasznos ilyenkor az antibiotikum mellé. Ha nem múlik el pár napon belül, én kérnék időpontot nőgyógyászhoz, mivel a kismamák amúgy is hajlamosabbak a fertőzésekre és ha kezeletlen marad, az veszélyes lehet a magzatra. Jobbulást kívánok!
márc. 8. 09:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem terhesség alatt Canesten hüvelytablettát írt fel az orvos. A betegtájékoztatóban szépen le is volt írva, hogy lehet használni terhesen, de csak applikátor nélkül. (Kézzel kell felhelyezni)

Krémet is lehet használni, de kevésbé hatásos.

márc. 8. 17:51
 7/7 A kérdező kommentje:

#6 A gyógyszertárban nem akartam tablettát adni, csak krémet. Nem mondom, hogy nem lett jobb, de értem, hogy nem az igazi. Mindegy ezzel most így kibírom hétfőig aztán szerintem felíratom.

Köszönöm szépen! 😊😊

márc. 8. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!