23 hetes terhesen Canesten krém használható?

"A készítmény rendeltetésszerű alkalmazása esetén a hatóanyagnak igen kis mennyisége szívódik fel, így nem valószínűsíthető az ártalmassága. Elővigyázatosságból azonban a klotrimazol alkalmazása a terhesség első három hónapjában kerülendő."
Eszerint nyugodtan használhatod.

Nekem sajnos többször kiújult a gomba terhesen (szex nélkül...), a dokim is Canestent ajánlott.
Ettől függetlenül én lehet felhívnám az ügyeletet, hogy mit ajánlanak, esetleg megnéznek-e, nehogy komolyabb fertőzés legyen.
#2 Köszönöm szépen, tegnap este adtak is a gyógyszertárban.
#3 Antibiotikumtól van sajnos, nem először lesz ez, sajnos már van benne tapasztalatom. Ennek ellenére még tegnap próbáltam elérni az ügyeletet, ahol körbe röhögtek és rám vágták a telefont azzal a szöveggel, hogy ne szórakozzak, hogy ilyen butaság miatt akarok orvossal konzultálni, bírjam ki hétfőig.

Nekem terhesség alatt Canesten hüvelytablettát írt fel az orvos. A betegtájékoztatóban szépen le is volt írva, hogy lehet használni terhesen, de csak applikátor nélkül. (Kézzel kell felhelyezni)
Krémet is lehet használni, de kevésbé hatásos.
#6 A gyógyszertárban nem akartam tablettát adni, csak krémet. Nem mondom, hogy nem lett jobb, de értem, hogy nem az igazi. Mindegy ezzel most így kibírom hétfőig aztán szerintem felíratom.
Köszönöm szépen! 😊😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!