Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sumetrolim antibiotikumot írt...

Sumetrolim antibiotikumot írt fel az orvosom , de ártalmas lehet a magzatra?

Figyelt kérdés
Streptococcusom van eddig Augmentint szedtem de hatástalan volt. Most Sumetrolimot írt fel, ami nem penicilin szárzamék hanem sulfanomid ami káros a magzatra. Nem értem hogy képes felírni ilyen gyógyszert már a 3 trimeszterben vagyok. Szedették már valakivel ezt a fajta antibiotikumot? Lett baja a babának? Most igazából így nem merem elkezdeni szedni. De ettől a fertőzéstől is félek.
ma 05:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Koraterhesen illetve szoptatás alatt ellenjavallt.
ma 05:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván tudja az orvos, hogy terhes vagy, gondolod, olyan gyógyszert ír fel, amit nem szedhetsz?
ma 06:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, vannak abszolút és relatív ellenjavallatok. Abszolút a koraterhesség (bár ha nincs más megoldás, pl olyan kórokod van, ami csak erre érzékeny, adják, de mellette a folsav mennyiségét növelni kell) illetve a szoptatás, mert átjut az anyatejbe.

Későbbi terhességben az orvos mérlegelése alapján adható.

ma 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!