Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósság alatt végeznek...

Várandósság alatt végeznek bőrgyógyászati beavatkozást?

Figyelt kérdés

1 hónapja jelent meg az arcomon egy fehér kis hólyag, ami ahhoz képest kicsit növekedett.

Kértem időpontot bőrgyógyászhoz, de telefonon keresztül nem válaszoltak nekem arra, hogy bármilyen beavatkozást végeznek-e.

Valakinek esetleg van tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

tegnapelőtt 17:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan...pláne arcon. Amíg nem gyógyszeres kezelés simán megcsinálják.

Másnak a hpv szemölcsöket is leszedik a nemi szerv környékéről.

tegnapelőtt 17:16
 2/10 A kérdező kommentje:

Azért ez megnyugtató, mert igaz nem feltűnő de engem akkor is nagyon zavar. Főleg, hogy nőtt is picit. 😅

Köszönöm! 😊

tegnapelőtt 17:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Bőrgyógyászaton nem csinálnak "beavatkozást". Ha valamit sebészeti úton kell eltávolítani, akkor a bőrgyógyász csak beutalót ad a sebészetre és majd ott eldöntik, hogy terhesség alatt lehet vagy nem lehet.

Nekem anyajegyet nem szedték le. (Terhesség előtt kaptam az időpontot)

tegnapelőtt 19:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én más miatt mentem, de nekem azt mondták terhesség alatt csak sürgős esetben szednek le dolgokat (tehát rosszindulatú elváltozást), esztétikait inkább utána, szoptatás után.

Ez egy magánklinika volt, nem tudom máshol hogy megy.

tegnapelőtt 19:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szoptatás alatt szedtek le anyajegyet. Terhesség alatt ha nem sürgős, nem fogják. De nem is biztos hogy sebészetileg kell, meg hogy anyajegy, nem?
tegnapelőtt 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Az alapján, amit írtál, én nem vagyok benne biztos (sőt), hogy sebészi beavatkozást igényel ez a "valami".

Azt vedd figyelembe, hogy a hormonális változások miatt egy csomó minden kijöhet az ember lányán terhesen (rajtam szemölcs is lett, ráadásul intim helyen is, meg pyogen granulóma is, és az anyajegyeim is befeketedtek, csak hogy párat említsek...), amik lehet hogy szülés után alapból elmúlnak. Nekem pl. a fibrómáim eltűntek, meg a besötétedett anyajegyeim is visszafakultak...

Szóval ha nem erőltetik a műtétet, akkor te se tedd szerintem egyelőre, mert lehet, hogy magától elmúlik,feleslegesen szabatnád össze az arcod, másrészt terhesen sokat változhat a bőr (hízás, puffadás, vizesedés stb.), lehet csúnyán gyógyulna.

Egy jó bőrgyógyászt keress, akiben megbízol, és az alapján dönts, amit ő ajánl!

tegnapelőtt 20:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva nem tudom mi lehet ez.

Elsőnek mikor kijött azt hittem pattanás, mert olyan volt. De ahogy megpróbáltam kinyomni csak vérzett és utána ugyanúgy visszajött. Azóta is ott van és picit nagyobb lett.

De bízom benne, hogy akár egy fagyasztással is megoldható.

tegnapelőtt 20:21
 8/10 A kérdező kommentje:
Mindenképpen megyek bőrgyógyászhoz, március elejére kaptam időpontot. 😊
tegnapelőtt 20:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem a terhesség elött szedtek le anyajegyet.

Teherbe estem rá nemsokra. A seb csúnya lett, elkezdett vadhús nőni rajta, fájt.

És hiába fájt, terhesen nem csináltak vele semmit.

tegnap 07:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Ahogy írták, ha nem muszáj, akkor nem. Én amúgy voltam rengeteg apró szemölccsel, ami sajna, terhesség nélkül is szokott lenni. Azt mondta, már nincs az az eljárás, amivel régen szedte, az újjal meg nem lehet, mert árt a magzatnak. Esetleg találhatok magánban olyat, ahol terhesen is alkalmazható eljárás van, de nem ajánlja, mert a fájdalom beindíthatja a szülést, ő járt már úgy pácienssel. Meg, amit már írtak, terhesen minden bőrnyavalya kijöhet, egy része elmúlik.

Egyébként ilyen valami nekem is nőtt az orromra terhesen. Már csak az hiányzott. Amúgy is tele vagyok bibircsókokkal és nem kicsi az orrom se...Sajna, nem múlt el. Pár napja a kisfiamon is lett egy ugyanott! Remélem, csak véletlen és az övé elmúlós. Az enyémet meg majd eltüntetem szoptatás után.

tegnap 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!