Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normalis ilyenkor a sok...

Normalis ilyenkor a sok gyomorsav?

Figyelt kérdés

Eg az egesz torkom, olyan, mintha valami eros let ittam volna... Nagyon kellemetlen... Lehetne tenni ellene valamit?

35 heteske vagyok...

2010. nov. 8. 16:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Úgy emlékszem a kismamák hajlamosak a gyomorsav túltengésre.

Papaya enzim?

2010. nov. 8. 16:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is égett az utolsó hetekben. Nekem a tej segített. Este mindig ittam egy pohárral és akkor egy ideig nem égett. Ha nem szereted a tejet, akkor nem tudom...néha kekszet rágcsáltam, attól is jobb lett.
2010. nov. 8. 16:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Rennie és sokszor enni keveset, illetve evés után még 1 órát függőlegesen lenni.
2010. nov. 8. 16:21
 4/8 anonim ***** válasza:

szia

Normális, h van akinek van, van akinek egyáltalán nincs gondja vele.

nekem is van, nálam a 20.héttől már és azóta is van mindennap.Nekem nem múlt el, ha nagyon rossz, éjjel szinte minidig felkelek bevenni egy Renniet, de nappal is elmegy 1-1 tabletta belőle.Én nem tudtam mit tenni ellene, neked meg már lehet, h nagyon nyomja a gyomrodat is a növekvő méhed és ezért is lehet sav.Próbáld ki a Renniet, hátha segít neked is!

Minden jót!

2010. nov. 8. 16:22
 5/8 A kérdező kommentje:

Erdelyi vagyok, es itt nem hinnem, hogy lehet kapni Rennie-t... :( (Canesten keszitmenyekrol nem is hallottak... engem neztek hulyenek, hogy "hat en ilyenrol meg soha nem hallottam, biztos felreertetted a gyogyszer nevet...") Ugyhogy ez kiesik sajnos :(

A tejet pedig valoban nagyon nem szeretem, de azt hiszem muszaj lesz letuszkoljam a torkomon, mert nagyon kellemetlen mar ez a sok sav :( Egesz ejjel fent voltam, ures kenyeret ettem, meg teat ittam...

Tegnap ettem csirkepaprikast, es most mind az jon fel... Boooeee...

Koszonom a valaszotokat, kedvesek vagytok!

Varok meg otleteket, mit lehet tenni...

2010. nov. 8. 16:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én 39. hetes vagyok és szintén nagyon szenvedek a gyomorégéstől és pont ettől a maró érzéstől a torkomban, amit te is mondasz! Éjszaka is többször felébredek. Én ilyenkor hiszed, vagy sem, citromlevet szoktam egy nagyon picit inni. Rövid idő után elmulasztja a rossz érzést. Egyébként éppen ma olvastam erről, bemásolom, hátha Neked is hasznos infó:

"Az ismétlődő éjszakai ébredések nem csupán a gyakori vizelési ingerrel függenek össze. Van, akinek a gyomorsav okozta kellemetlen, égő érzés űzi el az álmot a szeméből.

Mindez a progeszteron hormon simaizomzatot lazító hatásának köszönhető: ezért nem záródik tökéletesen a gyomor záróizma. A gyomorszáj jobboldalt fent helyezkedik el. Ha ugyanezen az oldalunkon fekszünk, a gyomorsav könnyebben visszaáramlik a nyelőcsőbe, ez okozza a panaszokat. Ha felsőtestünket kissé megemeljük, és bal oldalunkra fekszünk, szinte teljes egészében kiküszöbölhető ez a probléma. Lefekvés előtt lehetőleg ne együnk sokat, és inkább a lúgos kémhatású ételeket részesítsük előnyben.

Teatipp

Forrázzunk le két deci vízzel egy citromfűhajtást. A langyos tea kortyolgatása nyugtató hatású, és csökkenti a savképződést. A citromfüvet és az émelygés ellen is bevethető borsmentát fele-fele arányban keverhetjük!"

Kitartást a hátralévő kis időre!

2010. nov. 8. 17:01
 7/8 anonim ***** válasza:
salvus víz
2010. nov. 8. 17:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Progeszteront kell szednem meg ket hetig, s most epp mas kapszulam van 3 napja, es lehet emiatt a valtas miatt alakult ki ennyire...

Es igen, mindig jobb oldalt alszok... Azon kenyelmesebb... de atvaltok bal oldalra, muszaj lesz...

Megyek ki a kertbe szedek egy kis citromfuvet :)) s fozok is egy jo kis teat :)

Koszonom nagyon szepen az otleteket, tippeket!

Jo babavarast, illetve babazast kivanok Nektek! :)

2010. nov. 8. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!