Normalis ilyenkor a sok gyomorsav?
Eg az egesz torkom, olyan, mintha valami eros let ittam volna... Nagyon kellemetlen... Lehetne tenni ellene valamit?
35 heteske vagyok...
Úgy emlékszem a kismamák hajlamosak a gyomorsav túltengésre.
Papaya enzim?
szia
Normális, h van akinek van, van akinek egyáltalán nincs gondja vele.
nekem is van, nálam a 20.héttől már és azóta is van mindennap.Nekem nem múlt el, ha nagyon rossz, éjjel szinte minidig felkelek bevenni egy Renniet, de nappal is elmegy 1-1 tabletta belőle.Én nem tudtam mit tenni ellene, neked meg már lehet, h nagyon nyomja a gyomrodat is a növekvő méhed és ezért is lehet sav.Próbáld ki a Renniet, hátha segít neked is!
Minden jót!
Erdelyi vagyok, es itt nem hinnem, hogy lehet kapni Rennie-t... :( (Canesten keszitmenyekrol nem is hallottak... engem neztek hulyenek, hogy "hat en ilyenrol meg soha nem hallottam, biztos felreertetted a gyogyszer nevet...") Ugyhogy ez kiesik sajnos :(
A tejet pedig valoban nagyon nem szeretem, de azt hiszem muszaj lesz letuszkoljam a torkomon, mert nagyon kellemetlen mar ez a sok sav :( Egesz ejjel fent voltam, ures kenyeret ettem, meg teat ittam...
Tegnap ettem csirkepaprikast, es most mind az jon fel... Boooeee...
Koszonom a valaszotokat, kedvesek vagytok!
Varok meg otleteket, mit lehet tenni...
Szia! Én 39. hetes vagyok és szintén nagyon szenvedek a gyomorégéstől és pont ettől a maró érzéstől a torkomban, amit te is mondasz! Éjszaka is többször felébredek. Én ilyenkor hiszed, vagy sem, citromlevet szoktam egy nagyon picit inni. Rövid idő után elmulasztja a rossz érzést. Egyébként éppen ma olvastam erről, bemásolom, hátha Neked is hasznos infó:
"Az ismétlődő éjszakai ébredések nem csupán a gyakori vizelési ingerrel függenek össze. Van, akinek a gyomorsav okozta kellemetlen, égő érzés űzi el az álmot a szeméből.
Mindez a progeszteron hormon simaizomzatot lazító hatásának köszönhető: ezért nem záródik tökéletesen a gyomor záróizma. A gyomorszáj jobboldalt fent helyezkedik el. Ha ugyanezen az oldalunkon fekszünk, a gyomorsav könnyebben visszaáramlik a nyelőcsőbe, ez okozza a panaszokat. Ha felsőtestünket kissé megemeljük, és bal oldalunkra fekszünk, szinte teljes egészében kiküszöbölhető ez a probléma. Lefekvés előtt lehetőleg ne együnk sokat, és inkább a lúgos kémhatású ételeket részesítsük előnyben.
Teatipp
Forrázzunk le két deci vízzel egy citromfűhajtást. A langyos tea kortyolgatása nyugtató hatású, és csökkenti a savképződést. A citromfüvet és az émelygés ellen is bevethető borsmentát fele-fele arányban keverhetjük!"
Kitartást a hátralévő kis időre!
Progeszteront kell szednem meg ket hetig, s most epp mas kapszulam van 3 napja, es lehet emiatt a valtas miatt alakult ki ennyire...
Es igen, mindig jobb oldalt alszok... Azon kenyelmesebb... de atvaltok bal oldalra, muszaj lesz...
Megyek ki a kertbe szedek egy kis citromfuvet :)) s fozok is egy jo kis teat :)
Koszonom nagyon szepen az otleteket, tippeket!
Jo babavarast, illetve babazast kivanok Nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!