Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet ez a lüktetés a babánál?

Mi lehet ez a lüktetés a babánál?

Figyelt kérdés

35 hetes állapotos vagyok az első babámmal, és már jóideje érzek lüktető, rángatózó ritmusos mozgást a hasamban a baba feje-háta tájékán. Napi többször 10-15 percekig. Csuklás lehet? Annyira nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen gyorsan csuklana.. egy normál csukláshoz képest túl sűrűnek gondolnám ezt a másodpercenkénti rángást.

Kicsit aggódom miatta. A nőgyógyászomnak is említettem legutóbb, de nem értette, nem tudott rá mit mondani.. lehet félre is értette a kérdést, azthitte h görcsökről beszélek, de nem...

Más is tapasztalt ilyet?

Ha csuklás is, miért ilyen gyors és sűrű? Baj lehet?

Vagy csak "ugrál", hintáztatja magát ennyire ritmusosan?

Hozzáteszem sajnos elég sok szénsavas vizet iszok, mert mást nemigen szeretek, nem oltja a szomjam igazán már lassan 15 éve, úgyhogy ezt sajnos nem tudtam elhagyni, csak mérsékelni a terhességem alatt... ennek lehet hozzá köze?

tegnap 05:16
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Pedig ez nagyon úgy hangzik, mint a csuklás :) Ne aggódj, ez neki egyáltalán nem kellemetlen, inkább csak nekünk az - vagy legalábbis aggasztó. Ha amúgy rendesen mozog napközben, akkor tényleg semmi baja nincs. Minden rendben lesz, ne aggódj!
tegnap 05:27
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

Pedig ez a csuklás a babáknál. Kicsit olyan érzés, mintha a hasadban éreznéd a pulzusod, csak egy picit lassabb. A mi csuklásunkhoz képest viszont gyorsabb. Az első babámmal hamarabb éreztem, mint a mozgását és sokkal intenzívebben 17.héttől...ő pl mindig legalább 30 percig tolta 🤣

A kislányomnál a mozgás sokkal aktívabb, a csuklása meg visszafogott, ha nem figyelek észre sem veszem. Ő ritkábban csuklik és csak kb 28.héttől érzem. 10 percig csinálja, néha vicces, mert lent is érzem meg fent is egyszerre. Gondolom a kis testén végig megrándul :)

Furcsa egyébként, hogy csak most kezdted érezni, nyilván ez nem gond. Nekik az a jó, ha csuklanak. Edzik a tüdejüket.

Kitartás így a végére :)

Idekint is sokat fognak csuklani, az első pár hében.

31hkm

tegnap 05:45
 3/6 anonim ***** válasza:
tegnap 06:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem most kezdtem érezni ezt a lüktetést, kb. 20-25.hét közötti időtől valamikor nagyjából (magát, a baba mozgását pedig 16. héttől), csak mostmár intenzívebben érzem ezt így, hogy nagyobb, és gyakrabban.

Köszi szépen a válaszokat, megnyugtató, ha ez tényleg csak csuklás. :)

tegnap 06:24
 5/6 A kérdező kommentje:
3-as: Igen.
tegnap 06:26
 6/6 A kérdező kommentje:
3-as: Mégsem, jobban átolvastam. A kérdezőnek pár másodpercig tartó rángása volt/van a hasában napi többször. Én nem ilyet érzek.
tegnap 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!