Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik hèttől várható szívhang?

Hányadik hèttől várható szívhang?

Figyelt kérdés
Utolsó menzesz szerint 8 hetes 1 napos terhes vagyok. Fogantatás szerint 6 hetes. Honnan számoljuk a hetet amikortól szívhangnak kellene lennie? 16mm-es petezsák, benne embrió. Viszont nincs pulzálás azt mondta az orvos. Ha egy hèt múlva sem lesz akkor el akarják venni. Nem lenne mèg korai ez?
jan. 17. 15:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Ezek 6 hetes méretek sincsenek (kb. olyan 5+5).

Biztosan tudod, hogy mikor volt ovulációd? Milyen hosszúak szoktak lenni a ciklusaid?

Lehet, hogy később volt ovulációd. 2 hét csúszás sem lehetetlen. Szoktak lenni 40 naphoz közeli ciklusaid?

jan. 17. 20:02
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekem a 6.héten volt már szívhang.Az utolsó menzesz első

napjától számítva.

jan. 17. 20:26
 13/16 A kérdező kommentje:
28 napos ciklusaim vannak. Utóljára tavaly November 21-èn jött meg a menzeszem. December 17-èn teszteltem először pozitívat. Nekem olyan hosszú időnek tűnik már ez. Nagyon furcsállom a mèreteket és hogy nincs èlet funkció. Nem kellett volna már azóta elvetèlnem?
jan. 17. 21:43
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek löki ki a szervezete. És kb a 6+3 naposan állt meg a fejlődésben.
jan. 18. 05:10
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Biztosan beteg gyermek lett volna. A természet intézte a dolgát.
jan. 18. 07:42
 16/16 anonim ***** válasza:

Oh. Így, hogy 17-én már pozitív volt, én sem látok rá esélyt sajnos.

Velem szeptemberben történt ilyen. Nekem sem indult el magától a vetélés, meg kellett műteni. Kapartak. Ezt csak azért írtam le, hogy számíts rá, mert nem vagyok biztos benne, tudsz-e arról, hogy ha nincs vetélés, akkor abortuszhoz hasonló műtét (missed ab műtét) vár rád. Minél hamarabb, mert gyulladást okozhat az elhalt magzat.

Engem az kicsit nyugtatott, hogy előtte legalább 3 különböző orvos megnézett, hogy biztos-e a dolog.

Sok orvos azon az állásponton van még mindig (az idősebbek), hogy fél évet (jobb esetben 3 hónapot) várni kell a próbálkozással, de a friss tanulmányok szerint néhány hét múlva (megvársz egy ciklust) lehet próbálkozni. Műtét után sokan nagyon könnyen teherbe esnek.

Velem is így volt. Nekem már meg sem jött a műtét után (kimaradt nekem egy ciklus, tehát nem azonnal történt. Az szerintem azért necces lenne. Kell az a 4-6 hét a méhnek, hogy regenerálódjon.)

Kitartást kívánok neked!

jan. 18. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!