Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hashimoto és jód terhesség alatt?

Hashimoto és jód terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Hashimoto gyanújával voltam endokrinológusnál. A jelenlegi értékeim: TSH: 1,99. FT3: 4,1. FT4: 13,8. aTPO: 474. aTG: 351. 9 hetes terhes vagyok és Jutavit magzatvédő vitamint szedek, a jód menteset. Pluszban emelem a szelén és a D vitamin mennyiségét is. Nem mertem eddig jódot szedni, de ma a doktornő azt mondta, hogy nyugodtan szedhetek napi 100 ug jódot. Pajzsmirigyre nem kell még egyelőre semmit sem szednem, csak tartsam 2 alatt, majd 3 alatt. Csak a TSH értéket figyeljem, bár az utóbbi 1-2 évben beállt 2,7-2,4-re. De mindenhol azt olvasom, hogy nem szabad jódot szedni ebben az esetben, de a magzatnak viszont kell. Félek, hogy elkéstem vele. Tudnátok segíteni? Köszönöm! :)
jan. 16. 20:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Nekem az endokrinológus kifejezetten tiltja a jódot, még a jódozott sót és társait is...
jan. 16. 20:25
 2/13 anonim ***** válasza:
82%
Én olyan terhes vitamint szedtem, amiben volt jód. Akkor érdekes módon erre senki nem figyelmeztetett, a védőnő is ezt a készítményt ajánlotta, holott tudta, hogy pajzsmirigy problémám van. De semmilyen gondot nem okozott, igaz mindig rendben voltak az értékek és gyógyszert szedtem/szedek rá.
jan. 16. 20:40
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
Én is Hashimotos vagyok, nekem is tiltva van a jód, viszont én nem vagyok terhes. Én visszamennék a dokihoz, és újra rákérdeznék, hogy biztos? Illetve lehet, megkérdeznék egy másik dokit is, mit mond.
jan. 16. 21:30
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Terhesen jódosat szedtem, a babának kell, azt a pár hónapot kibírja a szervezet. Hashimotos vagyok én is.
jan. 16. 22:02
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

Én is jódosat szedek. Egy minimális jód kell, mert alapból a hashimoto egy jódhiányos állapot. Itt nálunk amígy sem tengeri halakon élünk, a napi bevitel egyáltalán nincs meg.

Nekem endokrinológus tiltja, pajzsmirigy uh-n meg mondták egy kicsit kell szedni....igen marha jó, hogy mindenki mást mond.

Én mondjuk mellényúltam, nem szándékosan szedem a jódos terhesvitamint xD

Mikor másik dokihoz és dietetikushoz jártam 4 éve, akkor még a kakaótól is tiltani akartak, semmi csoki...mert az is tartalmaz jódot...

Aztán legyünk okosak :)

jan. 17. 05:37
 6/13 A kérdező kommentje:
Hát ez az, én sem tudom mi a helyes, mert mindenki mást mond. Talán a 100 ug jód nem árthat:/ Ha kell is a babónak.
jan. 17. 06:30
 7/13 anonim ***** válasza:
HAshimoto esetén a pm gyulladásban van, akkor a jód olaj a tűzre.
jan. 17. 07:38
 8/13 anonim ***** válasza:

És ha jódozott sót használnál? Azzal jut valamennyi a szervezetedbe.

(Nekem nem hashimotom van, de pajzsmirigy alulműködésem van. Nekem is ajánlotta a jódot, de előtte megnézte talán az anti-tpot, hogy szedhetek e.)

jan. 17. 07:47
 9/13 A kérdező kommentje:
Hát azt is kerültem az utóbbi időben, viszont tejet rendszeresen iszom, joghurtot is, tojást mostanában nagyon nem kívánom, azt annyira nem.
jan. 17. 08:33
 10/13 A kérdező kommentje:
Az orvos javaslatára váltottam a Jutavit jódos vitaminjára. Remélem nem vagyok elkésve vele, hogy csak 9 hetesen kap a magzat egy kis jód pótlást :(
jan. 18. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!