Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés utáni fogamzásgátlas?

Szülés utáni fogamzásgátlas?

Figyelt kérdés

Jovoheten megyek 6 hetes kontrollra, ahol szeretnék fogamzásgátlót feliratni. (szoptatok szóval olyat amit emellett lehet szedni)

Kérdésem az, hogy ha elkezdem szedni már egyből, azonnal hat is?

Tekintve, hogy nem tudni mikor fog Megjönni az első vérzésem.

ma 14:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt konkrétan az orvostól kell megkérdezi, de azt mindenképpen tudni kell, hogy a peteérés ELÖBB van, mint a menzesz, tehát attól, hogy MÉG nem votl vérzésed, peteérésed lehet. Szóval alapesetben itt is érvényes az elsö hónapban kiegésztítö védekezés javasolt.
ma 14:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb fogamzásgátlónak kell egy hét, vagy több. Addig kell a plusz védekezés.
ma 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Azaliat írt fel az orvos a hat hetes kontrollon, azt lehet szoptatás mellett szedni. Sok rosszat olvastam róla, de nekem pazarul működik, már 15 hónapos azóta a fiam, és nem estem teherbe. Viszont 2 hétig kellett kiegészítő védekezés, de ezt úgyis mondania kell majd az orvosnak.
ma 14:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Milyen rosszat hallottál róla?
ma 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:
4# hogy sokan teherbe estek a szedése mellett. Bár azt csak halkan jegyzem meg (és nem bantasbol!), hogy komoly hibákat vethettek a szedésnél, mert azért én se percre pontosan veszem be minden nap, van, hogy még csak nem is órára pontosan jön össze, mégis véd!
ma 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem Slindát írtak fel. 1 hónapig használtunk kiegészítő védekezést(talán 1-2 hetet ír a betegtájékoztató, de biztosra mentünk). Eddig bevált, 9 hónapos lesz a pici. Annyi, hogy valakinek össze - vissza vérzést okoz, másnál(nálam se) meg semennyi nincs.
ma 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:
3as és 5os vagyok, mondjuk összevissza vérzés nálam van, de azért nem olyan gyakran, és védeni tökéletesen véd, pedig már kb 8 hónapja nem is szoptatok, pedig az is gyakori tévhit, hogy ezek csak szoptatás mellett védenek.
ma 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!