Nem tudom eldönteni, végeztessek-e magzatvízvizsgálatot? (elvégeztetésének kérdésében vagyok bizonytalan.33 éves vagyok,13 hetes terhes, a párom nagyon el akarja végeztetni).
Szia!
Szerintem is igaza van az előttem írónak. Igazából az a kérdés, hogy mit teszel ah kiderül hogy nem egészséges a baba. Ha betegen nem tudnád (akarnád) őt vállalni, akkor el kell végeztetni a vizsgálatot a vetélés kockkázatát bevállalva. Ha viszont mindenképpen megtartod őt, és vállalod úgy ahogy van, akkor felesleges kitenni magatokat ennek a procedúrának.
17:42-es vagyok.
Nekem eddig az ultrahangokon is lányt mondtak. (18 és 30. heti)
Majd kiderül.
Szia! Ez egy olyan döntés, amit senki sem vehet le a vállatokról. Nektek, magatoknak kell mérlegelni. Mégpedig ez ott kezdödik, hogy ha elvégzik, s esetleg utána lépni kell, képes vagy-e dönteni. Nagyon nehéz helyzet!
Én is külföldön élek, s két magzatvízvizsgálat van mögöttem. Itt úgy van, hogy bárki megcsináltathatja, de csak 35 fölött fizeti a betegpénztár, és a döntés még mindig a tied (nem kötelezö). Nagyon sokat olvastam ez ügyben, itt nálunk 0.5 % a vetélés. De nem szabad erre gondolni! Hidd el, a másodiknál is ugyanúgy izgultam (inkább idegeskedtem), mint az elsönél. Itt nálunk ambuláns beavatkozásról van szó, s 24 órára táppénzre vesznek. Nem árt ha esetleg még néhány nap szabit veszel hozzá (én csak egy napot vettem), s utána egy jó hétig kíméled magad. Az eredmény viszont 100 %-os, s ez megnyugtató.
Egyébként lehetne még menned (ezen a héten, ill. a baba méretétöl függöen) nyakiredö vizsgálatra, s a hozzá tartozó vérvételre. Ismeretségi körömben ketten végeztették el ezt a vizsgálatot, de mivel nem túl jók voltak az eredmények, továbbküldték öket magzatvízvizsgálatra, aminek az eredménye azonban megnyugtató volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!