Miért van az, hogy az eltérő AFP értékek helyesek?
Az AFP eredményem miatt kiegészítő vizsgálatra kültek. ma voltam és mindent rendben találtak.
viszont az afp eredmény miatt a bogár bent maradt a fülembe. folyamatosan nézegetem, az AFP-re vonatkozó helyes értékeket de nem egységes. miért? Hol van pontosan leírva mi a jó? A ref. érték nálam 0,60-0,80 az eredményem 0,78 és behívtak ellenőrzésre. most akkor az a baj ha benne vagy a ref. értékben, vagy az ha nem. nem értem ezt az egészet.:( meg is nyugodtam meg nem is a gen. UH után, de nem hagy nyugodni ez az érték.
Tud vki vmi okosat mondani?
Én úgy tudom,h. attól függ,h. az a labor ahol csinálták milyen módszerrel dolgozik. Nálunk 0.7-2.5-ig van, van ahol 0.5-2,5-ig jó. Ez mindig rá van írva a leletre és az alapján kell nézni,h. jó vagy nem jó.
Különben meg nekem pl.0.64MOM lett és így alacsony, voltam UH-n ahol azt mondták minden rendben, nem kellett mennem emiatt már sehová és meg sem ismételték.
Én is néha aggódom emiatt a mai napig pedig tudom,h. nem kéne mert ez az AFP egy nagy baromság. Csak megkeseríti a várandós napjainkat.
Üdv
35 hetes kismama
Előző vagyok.
De egyébként a tied nem tudom miért nem jó ha egyszer a két érték között van. Mindegy, ne törődj vele!
Én azt mondom neked, hogy ha az AFP értéke eltér, de az ultrahangon teljes bizonysággal megállapítják, hogy minden rendben, akkor ne izgulj fölöslegesen. Az AFP nem pontos (sok minden van, ami bekavar, pl: ha nem időben veszik le a vért). Van, hogy az eredmények nem túl biztatóak, mégis egészséges baba születik, de ez megeshet fordítva is.
Neked és a babának az a legjobb, ha nyugodt maradsz, nem stresszeled magad! Boldog mama, egészséges baba. Minden jót!
19 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!