Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17-hetes pocis vagyok. Tényleg...

17-hetes pocis vagyok. Tényleg mindenkinek olyan a szülése mint a terhessége? Véleményeket szeretnék, ki, hogyan élte meg!

Figyelt kérdés
2009. jan. 8. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam én még, hogy összefüggés volna a kettő közt de lehet. Nehezen estem teherbe és az első babát el is kellett venni,mert gondok voltak. 1 1/2 év után lettem újra terhes (veszélyeztetett). Ennek ellenére a 23.-hétig dolgoztam(boltban). Nagyon jól viseltem a terhességet csak az elején voltam hányós a szagoktól. Utolsó napig jöttem-mentem nem igazán lustiztam, pedig nem egy vékony alkatu nő vagyok, volt mit cipelnem. Spontán elfolyt a magzatvizem itthon egy óra múlva a kórházban voltunk és 3 óra múlva simán érzéstelenítések nélkül (mivel nem volt rá idő) megszületett az egészséges kislányom 3600gr-mal. Remélem valamit tudtam segíteni. Ja és végig a terhesség alatt egyszer sem gondolkodtam azon, hogy milyen lesz a szülés, nem pánikoltam előre és ez így jó is volt.
2009. jan. 8. 15:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem 1 hónapos babám van.

A terhességem teljesen problémamentes volt, és rossz tüneteim sem voltak. 1-2 tünet volt, orrvérzés időnként, bőrviszketés, de olyan igazi kellemetlen vacak terhestünet nem volt egy darab se.

A 8. hónapig dolgoztam és az utolsó pillanatig jöttem-mentem, mászkáltam, tornáztam minden nap, lépcsőztem, szóval mindent mintha nem is lennék terhes.

A szülés nekem szintén pozitív élmény. Megbeszéltem a babámmal, hogy hétvégén szülessen, hogy ne legyen csúcsforgalom, hogy simán bejussunk a kórházba + a férjem legyen itthon mindenképpen. Hát így történt, vasárnap jött rám a szülhetnék. A fájások reggel kezdődtek, de nekem is fájtak igazán, csak onnan tudtam, hogy ma szülünk, hogy 5 percesek voltak. Bementünk a kórházba, burokrepesztés, egyből magzatvíz-elfolyás, aztán kaptam valami infúziót, amitől felerősödtek a fájásaim, és ehhez képest 2 óra múlva megszületett a babám.

Ezek után 2 nap múlva elöntött a tej, a babám gyönyörűen szopizott, nem is kellett "megtanítani". Nem lett sebes a mellbimbóm. A gátsebem is csak 2 napig fájdogált.

A babám annyira nyugodt édes baba, soha nem sír, csak eszik-alszik-kakál-nézelődik. Én egyáltalán nem vagyok kimerülve, mint amit sokszor olvasok, hogy sok nőt mennyire megviseli az első hónap.

Úgyhogy nekem csak pozitív élményeim vannak: könnyű terhesség, könnyű szülés, szuperbaba.

2009. jan. 8. 15:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Még az is hozzátartozik a "szuperséghez", hogy elsőre teherbe estem, rögtön esküvő után :)
2009. jan. 8. 15:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem sajnos az elejétől problémák voltak a terhességem körül kezdődött egy bevérzéssel, majd magzatvízszivárgás gyanú, streptococcus fertőzés, keményedés, korai jóslók kinyílással. Aztán túlhordtam a babát és 40 hét 3 naposan megcsászároztak magzati tachicardia miatt. 3 hetesek vagyunk, és sajnos most úgy érzem, örülök, hogy "túléltem, -tük" ezt a terhességet. Nem szeretném mégegyszer végigcsinálni. Az, hogy éreztem a babám növekedését és mozgását, csodás volt, de a többi...
2009. jan. 8. 15:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem sem voltak tipikus terhességi tüneteim. Kicsit szédelegtem az elején,nagyon kívántam az almát (amúgy az éves alma mennyiségem 2-3 db,akkor megettem napi hármat),de ennyi. A 8-ik hónapig dolgoztam. Szept.29-re voltam kiírva,este 9-től voltak fájásaim,reggel 1/2 10-re mentünk be a kórházba. 11.40-kor burkot repesztettek,12.45-kor kibújt a legény. :) A vajúdásban annyi viselt meg,hogy nem tudtam aludni,maga a fájások nem voltak vészesek. Úgyhogy én is azt mondhatom, könnyű terhesség-könnyű szülés. :)))
2009. jan. 8. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!