Az anyasági támogatáshoz a háziorvostól is kell 4 pecsét vagy csak a gondozótól at igazolás?
A nőgyógyász adja az igazolást az anyaságihoz.
Elvileg a háziorvos is pecsétel egyet a terheskiskönyvbe, de az nem szükséges az anyaságihoz.
Úgy tudom a nőgyógyászi pecsét számít csak, tehát abból kell négynek lennie.
Üdv 34 hetes
a védőnői pecsét nem számit,csak amit a doki pecsétel.
Ugyis menni kell vizsgálatokra 9 honap alatt és mindig kérj pecsétet.
De a doki ad papirt,ha meg nem ad a kórház adja,nálunk igy volt.
Na hogy tiszta legyen mindenkinek utánna néztem a googleban
Anyasági támogatásra az az anya jogosult, aki terhessége alatt minimum négy (koraszülés esetén legalább egy) alkalommal megjelent terhesgondozáson, és ezt igazolni tudja (nem "kiskönyvvel", hanem a terhesgondozást végző orvos igazolásával).
tehát mint fentebb írtam Nőgyógyászi pecsét kell:)))
Hol kell igényelni az anyasági támogatást?
Az anyasági támogatást - a gyes-hez és a családi pótlékhoz hasonlóan - vagy a munkáltató családtámogatási kifizetőhelyén, vagy - ha nincs ilyen - a lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatóságánál (továbbiakban: a Kincstár) lehet igényelni.
Hogyan kell igényelni az anyasági támogatást?
Az anyasági támogatást kizárólag írásban lehet igényelni, legkésőbb a gyermek születését követő 180 napon belül, akár személyesen, akár postai úton (ebben az esetben mindenképpen őrizzük meg a feladás napját igazoló tértivevényt).
Üdv 34 hetes kismama
Nekem a nőgyógyászét nem akarták elfogadni, el kellett mennem a háziorvoshoz, mivel a terhességem alatt nem voltam nála csak egyszer, és utólagosan (morogva, h ilyet nem lehetne!) belepecsételt még hármat! Pedig tele volt a könyvem a nőgyógyász és a védőnő bélyegzőivel (már hátulra írtak bele, annyira sok volt a bejegyzés), mégsem fogadták azt el!
Sztem ez is mindenhol változó, attól függ, h ki h értelmezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!