Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen készítményt használhato...

Milyen készítményt használhatok, ha beteg vagyok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nemrégiben pozitívat teszteltem, első babám lesz így nincs tapasztalatom, illetve kismamák sincsenek az ismerős/rokoni körben. Mivel most itt a hűvös idő , sok a beteg a környezetben hamar elkaphat az ember bármit. Én eléggé hajlamos vagyok, mindig osszeszedem a bacikat. Milyen készítményeket használtok terhesen ami nem káros a babára? Pl. hurutos köhögésre, náthára. Esetleg megelőzés szempontjából milyen vitaminokat javasoltak? Köszönöm a segítséget 🥰 tudom neten is utána tudnék olvasni, olvastam is, de inkább tapasztalatok alapján szeretnék segítséget.
ma 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Náthára általában tengervizes orrspray -t, vagy én pl nasivin baby-t szoktam. Torokfájásra, köhögésre nekem a gyógyszertárban herbalmed nevű szopogatós cukorkát adtak. (Állítólag nem ér sokat, de ezt lehet biztonsággal alkalmazni). Fejfájásra, lázra paracetamol tartalmú gyógyszert bevehetsz, pl panadol. Nekem a paracetamol abszolút nem használ, így a védőnő és a háziorvos is mondta, hogy ebben az esetben nyugodtan vegyek be algopirint. Nagyjából ennyi :) jó babavárást!
ma 11:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Lehetőség szerint semmit. Emelt c-vitamin.

Igazából amit lehet szedni, az semmit nem ér, tehát minek kockáztatni?

Tengervízes orrspray kb az egyetlen ami segíthet.

Amúgy terhesen jobb az immunrendszer. Ritkábban és nehezebben lesz beteg az ember. Igyál sokat, egyél gyümölcsöt és szedd a magzatvédő vitamint. Algopyrint csak a második trimeszterben javasolt szedni, ha nagyon ég a ház, de pl fogfájásnál semmit ami hatna pláne nem napokig... az szerintem ijesztőbb. A megfázást meg mindne nélkül át lehet vészelni terhesség nélkül is :)

Nyilván lehwt próbálkozni, de csak a pénzt viszi hasznaeg semmi. Legalábbis én így tapasztaltam .

Jó egészséget.

ma 12:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Megfázásra, légúti betegségre soha nem szedek semmit, mert egyik sem használt. Ami a leghatásosabb az a sok alvás. Láz, fájdalomra panadolt lehet szedni terhesen.
ma 12:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Megfázásra csak Herbal Swiss italpor vagy a szopogatós tabletta van más nincs és ezek se használnak kb semmit. Lázra fájdalom csillapítására kék Panadol.

Sok sok C vitamint a megelőzésre.

ma 12:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Amit a háziorvosod jónak lát. Semmi mást! Ne magad kezeld,mert nem vagy orvos!
ma 13:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Nemtom, nekem sokat segített a Herbal Swiss.

Igen, kb. a paracetamolt lehet szedni és mást se.

A c vitaminon kívül azért a D-t okvetlen, ezerszer szükségesebb a C-nél. De gondolom "terhesvitamint" szedsz - ha abból valami normálisabbat, az kb. elég is.

ma 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!