Hogyan élted meg a második terhességet? Milyen volt az első pár hónap négyesben?
Most várom a harmadikat. Eddig nekem a második volt a legrosszabb. Minden voltam, csak nem gyönyörű, kisimult kismama :D Folyamatosan rosszul voltam, hisztis voltam, sokat híztam, toxémiás lettem.
Nagy a korkülönbség (9 év) a két gyerek között, így a négyesben töltött idő viszont könnyebb volt. A második és a harmadik között viszont csak 2,5 év lesz, ettől azért tartok egy kicsit, hogy nehéz lesz. Ez a terhességem egyelőre még problémamentes, rosszullétek nélkül, úgyhogy remélem így is marad (12 hét).
A terhességet nehezen. Sokat voltam rosszul és a végét is megterhelőbbnek éreztem, mert a 2 éveshez ugyanúgy kelni kellett, programoztunk, nem volt tespedés akkor sem, ha az esett volna jól egésznap. :)
A szülés utáni első hónap mondjuk óriási káosz volt és akkor a nagy is kicsit megborult. Labilisabb volt lelkileg, több szeretetet igényelt, többször kelt. Szerencsére a férjem és anyukám váltva itthon voltak velünk, így gyorsan túl tudtunk lendülni a helyzeten, én is letudtam pihenni, amikor úgy éreztem, hogy a testemnek ez most picit sok. Mégcsak két hónapos múlt a pici, a nagy is itthon lesz szeptemberig. Én most azt mondom éppen tök jó minden. "Megérkeztem" érzésem van.
A kisfiam 15 hónapos korában estem teherbe, alig lett pozitív a tesztem, beindult a masszív hányás.
2 hónapig el sem múlt. A végén már röhögve, sírva hánytam, mert a kisfiam folyamatosan utánozta a hangjaimat :D
Valahogy ez a második terhesség nekem könnyebb (bár ugyanolyan szenvedős, mint az első volt)
Mivel folyamatosan foglalkozni kell a gyerekkel, a háztartással, így nincs annyi időm azzal foglalkozni, hogy milyen rossz nekem.
Délután meg este amikor a férjem átveszi a gyereket akkor tudok a bajaimmal foglalkozni.
A négyesben töltött időig még van néhány hét, de nagyon kíváncsian várjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!