Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan élted meg a második...

Hogyan élted meg a második terhességet? Milyen volt az első pár hónap négyesben?

Figyelt kérdés

nov. 8. 06:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Most várom a harmadikat. Eddig nekem a második volt a legrosszabb. Minden voltam, csak nem gyönyörű, kisimult kismama :D Folyamatosan rosszul voltam, hisztis voltam, sokat híztam, toxémiás lettem.

Nagy a korkülönbség (9 év) a két gyerek között, így a négyesben töltött idő viszont könnyebb volt. A második és a harmadik között viszont csak 2,5 év lesz, ettől azért tartok egy kicsit, hogy nehéz lesz. Ez a terhességem egyelőre még problémamentes, rosszullétek nélkül, úgyhogy remélem így is marad (12 hét).

nov. 8. 06:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség nekem nehezebb és nyűgösebb volt. Kb.7. héttől 16. hétig folyamatosan rosszul voltam, fáradtam is voltam, de a gyerekkel muszáj volt foglalkozni úgyhogy ez mindjárt nem segített már az elején. A második trimeszter egész vállalható volt, azt igyekeztem kihasználni. Ahogy nőtt a hasam egy idő után már nem esett jól hajolgatni, homokozó szélén ülni, emelgetni a gyereket, nem is találtuk sokszor meg azt ahogy nekem kényelmes fogni az ölemben és ahogy neki is kényelmes legyen. Viszont imádtam ahogy viszonyult a pocakomhoz, simogatta, puszilgatta, meghallgatta, hogy mit csinál a tesó. Az első hónapokról még nem tudok nyilatkozni, mert csak 3 hetes még a kicsi, de eddig egy rossz szavam nem lehet. Nincs féltékenység, ha valamit csinálok a kicsivel akkor általában odajön nézni, segíteni. Random szerűen van, hogy odamegy hozzá megpuszilja, simogatja, pacsit ad neki. Jelenleg azt mondom, hogy nem csinálnám másképp és megint ekkora korkülönbséggel szülnék. 21 hónap van a két gyerek között.
nov. 8. 06:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmi tünetem nem volt, úgyhogy lazán. A nagy akkor élte a legnyugodtabb időszakát (2,5 év van közöttük), a kicsi meg evett-aludt-csendben nézett ki a fejéből, úgyhogy sosem volt idillibb az élet
nov. 8. 07:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A terhességet nehezen. Sokat voltam rosszul és a végét is megterhelőbbnek éreztem, mert a 2 éveshez ugyanúgy kelni kellett, programoztunk, nem volt tespedés akkor sem, ha az esett volna jól egésznap. :)

A szülés utáni első hónap mondjuk óriási káosz volt és akkor a nagy is kicsit megborult. Labilisabb volt lelkileg, több szeretetet igényelt, többször kelt. Szerencsére a férjem és anyukám váltva itthon voltak velünk, így gyorsan túl tudtunk lendülni a helyzeten, én is letudtam pihenni, amikor úgy éreztem, hogy a testemnek ez most picit sok. Mégcsak két hónapos múlt a pici, a nagy is itthon lesz szeptemberig. Én most azt mondom éppen tök jó minden. "Megérkeztem" érzésem van.

nov. 8. 09:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam 15 hónapos korában estem teherbe, alig lett pozitív a tesztem, beindult a masszív hányás.

2 hónapig el sem múlt. A végén már röhögve, sírva hánytam, mert a kisfiam folyamatosan utánozta a hangjaimat :D

Valahogy ez a második terhesség nekem könnyebb (bár ugyanolyan szenvedős, mint az első volt)

Mivel folyamatosan foglalkozni kell a gyerekkel, a háztartással, így nincs annyi időm azzal foglalkozni, hogy milyen rossz nekem.

Délután meg este amikor a férjem átveszi a gyereket akkor tudok a bajaimmal foglalkozni.

A négyesben töltött időig még van néhány hét, de nagyon kíváncsian várjuk.

nov. 8. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!