Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 35. hétbe léptem. Mostanában...

A 35. hétbe léptem. Mostanában többször érzem tompának a fejem egy nap, a vèrnyomasom sosem magas, igaz néha ugrandozik. 100/65 P 95 , 119/78 P110. A pulzusom legtöbbször 100 körüli. Szerintetek mitől van ez a tompaság a fejemben?

Figyelt kérdés
Érdemes ezzel kórházba menni? Vagy csak azt mondanak ott is hogy igyak sok folyadekot es pihenjek?

nov. 7. 12:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A tompa fejjel akarsz kórházba menni? Ha szereted, hogy leoltanak, akkor már indulj is azonnal :D Ez a vérnyomás messze nem kóros.

Terhesen én is ilyen 90/60 körüli vérnyomásokkal élek (meg ez is normális ebben az állapotbab), ha beszéd után mérik, akkor eléri a 110/70-et is. Csak nekem még 60 körüli pulzus is van mellé. Ilyenkor szerintem már bármitől érezheted magad úgymond tompán. Akár az alacsony vasszint (ide értendő a ferritin is, amit kb külön kérés nélkül sosem mérnek, pedig eléggé mérvadó a vashiány diagnosztizálásánál), vérszegénység. Meg hogy úgy eleve fáradtabb lehetsz már.

nov. 7. 12:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Csak azért kérdeztem, mert az egyik doki toxemiaval remisztgetett. Inkabb nezzenek a korhazban is hulyènek mint ne menjek be a kell. :) te is fáradékony vagy vagy voltál a 3 . Trimeszterben?
nov. 7. 13:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Mitől lennél toxémiás, nem magas a vérnyomásod? Mennyire vizesedsz, hogy áll a fehérje a vizeletben? Inkább örülj, hogy nem magas a vérnyomásod, hidd el, az sokkal sz@rabb.

Vasad rendben van? Iszol eleget? Pihensz eleget? Lehet a frontokat érzed jobban most. Vagy tényleg annyi, hogy gyengébb vagy már, fáradékonyabb.

Persze te érzed, de ne számíts kedves fogadtatásra, ha ilyennel kórházba mész.

nov. 7. 13:20
 4/9 anonim ***** válasza:

*Mitől lennél toxémiás? Nem magas a vérnyomásod.

(Elírtam)

nov. 7. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Nezd meg mi a toxemia tunete.

Magas vernyomas. A tied alacsony.

Konkretan miert akarsz bemenni ?

Mert tompa a fejed ? 😂 😂

Az amugy milyen ? Egyebkent eles okosnak erzed magad ? Komolyan kerdezem.

nov. 7. 13:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm tudom mi a toxemia tünete. Már a 27. hettol volt feherje a vizeletemben. De antibiotikum hatására elmúlt. Aztan volt hogy visszajött, most is volt valamennyi, de nem kóros. Nem vizesedek halistennek. De "lehulyezni" sem kell a kérdésem miatt. Ha nem tetszik amit kerdezek ne válaszolj. :) feleslegesen idopocsekolas ez a beszélgetés így mindkettőnk részéről.
nov. 7. 13:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Én már a második trimeszterben is fáradtabb voltam. Az előző terhességemnél a harmadik trimeszterben már a ferritinem is olyan 7 ng körül volt 😬 Most kezdtük a másodikkal a harmadik trimesztert, és az agyi ködöt, vagy csökkent kognitív kèpességeket, nevezzük bárhogy a tompa fejet, kezdem érezni sajnos. Úgyhogy szerintem neked így a végén már-már természetesnek tekinthető :)

#1 voltam.

nov. 7. 14:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Kedves #1-es vagyis 7-es. :) köszönöm a megnyugtatást. Nekem van hogy zsibbad a kezem, olyan érzés mintha a verkeringesem "rossz" lenne. Nem olyan vészes, hogy osszeessek. De pl takaritani és főzni már nem tudok, elfaradok pillantok alatt. Pedig sokat erőltetem magam. Sétálni is sétálok napi 2 órát, hogy jo legyen a keringesem. Vasat csak szombat óta szedek. Nalunk elso baba, 6 évet vartunk rá, lombikkal sikerült. Talan ezert is izgulom szét ennyire ezeket a tüneteket.
nov. 7. 14:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Teljesen normális minden tüneted. Már a baba is nyomhat valamit, az okozhat zsibbadást, nekem is van. Vagy pont nincs. Vagy belerúg/üt valamibe, akkor fáj 1-2 percig. A tompa fej nem tudom pontosan mit jelent nálad, nekem ilyen "terhességi agyam" van, feledékenység, tényleg mintha hülyülnék elfele, ha arra gondolsz. De tompaságnak nevezhetjük azt is, hogy ájuldoztam, illetve a határán voltam sokszor.

Szedd a vasat, ha bírsz, sétálgass, de ne erőltesd meg magad, pihenj sokat. Nekem is van, hogy egyik nap egész energikus vagyok, másnap meg legszívesebben ki se kelnék az ágyból, fáradt vagyok, itt fáj, ott fáj egy kicsit, csak kapkodom a levegőt. Tök normális. Olyankor lustálkodom. Ilyenkor már belefér, hogy nem vagyunk topon.

nov. 7. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!