Aki nem magándokihoz jár, csak sztk-ba, azt rendesen megvizsgálják?
Mindig ahhoz az orvoshoz járok. Veszélyeztetett terhes vagyok. 5 hetesen s 23 hetesen volt vérzésem. Uh-ot egyszer csináltak ismételted a 13. héten, de egyébként ritkán van. 5 s 6 hetesen volt, 12 s 13 hetesen, s majd csak most lesz 30 hetesen.
De leginkább azt furcsálom, hogy csak vérzésnél nézték a méhszájamat, s egyszer 17 hetesen, mikor erős gyengeséggel s hányingerrel bementem, akkor azt mondták gyomorrontás, s baba szívhangját is megnézték. Azóta se a méhszájamat nem nézik, se a baba szívhangját. S pl magzati szívműködéshez a 19 héten, 23 és 27. héten is oda van írva a kiskönyvben, hogy jó, s ki van pipálva. Honnan tudják, hogy ó, ha meg se hallgatják?????
Ja, s magzatmozgáshoz is oda van írva + jel. 19 hetesen pl még nem is volt, mert 20 hetesen éreztem, s 23 hetesen mikor kérdezték mondtam, de pl legutóbb 27 hetesen, vagyis tegnap nem kérdezték, meg se vizsgáltak sehogy sem, s magzatmozgáshoz + jel, szívműködéshez jó van írva. Ja, s a hüvelyi vizsgálat részéhez is írva van. Kérdezte az orvos, hogy volt-e vérzés? Minden rendben van-e, s mivel mondtam, hogy nincs vérzés, s nincs panaszom, így annyit mondott mivel múlthéten voltam védőnőnél, s nincs vérzés, így nem nyúl hozzám, nem vizsgál meg. A védőnő meg csak a vérnyomásom méri, s a súlyom. Magzati szívhangot még se néztek nekem. Uh-on is csak a 13 hetes ismétlődön kapcsolta be a doki egy m.percre. S ennyi. S hüvelyi vizsgálathoz miért írnak, ha meg se nézték? S így honnan lehet tudni, hogy zárt vagy nyitott-e a méhszájam?
A terhesség elején más orvoshoz jártam volna, de mivel ehhez sikerült a kórházból kikerülve időpontot kérnem, így az átpasszolt. Amúgy jó orvos, mindenki dicséri, de ez fura. A másik rosszabb lett volna, mert ez néha legalább megméri a súlyom, s vérnyomásom de a másik akihez járni akartam, meg se mérte, csak beírd egy számot a vérnyomásomhoz, s kg-hoz, mivel előtte 2-3 héttel voltam védőnőnél. Így u.-azt az eredményt írta be. Más is van így? vagy csak nálam csinálják?
Azért furcsálom, mert mindenhol olvasom, h zárt a méhszáj vagy nyitott s haskörfogatot, szívhangot néznek. Nálam nem. Vagy ezt csak a magánorvosok nézik? Sztk-s orvosok nem?
Először is, hülyeség ez az SZTK-s orvos, akkor már nem jó orvos, nem vizsgál renedesen hozzáállás. Igen, sokan vannak akik nem tehetik meg, hogy magán orvoshoz menjenek, én is nagyon úgy állok, hogy marad az SZTK. :(
Egy orvos nem a tudása alapján jó vagy rossz, hanem a bizalom alapján. Ha beleférkőzik a bizalmadba akkor már mindjárt jó dokinak ítéled meg.
pl: az én dokim is tart rendes rendelést valamelyik SZTK-ban, aztán ha ráér akkor magán rendelőjében rendel. Ugyanaz az ember, csak ha a kezébe nyomok pl.: 10 0000 Ft-ot, akkor megvan a lelki nyugalmam. Azt érzem, hogy ezért a pénzért már biztos alaposabban foglalkozik velem.
Ha úgy gondolod keress másik orvost, olyat akiben maximálisan megbízol.
Én belezavarodtam a leírásodba megmondom őszintén.
Én magándokihoz jártam, sőt ha mondhatom egy sztárdokihoz, ő irányítja a szülészetet, főorvos. És ennyi volt a terhesgondozás:
10 hetesen elmentem, hogy babát várok. megállapodtunk, hogy vállal. Semmi egyéb.
12 hét: ultrahang SZTK-ban
16 hét: vizsgálat
22 hét: ultrahang+vizsgálat
28 hét: ultrahang+ vizsgálat
34 hét: ultrahang + vizsgálat
A súlyomat, vérvizsgálatokat, vérnyomásomat, cukrot a védőnő nézte és írta be a kiskönyvbe, ő csak az oda beírtakat nézte. A vége felé kaptam vasat. Egyébként semmi.
4 ultrahang, 4 vizsgálat- ennyi a protokoll szerinti terhesgondozás.
36 héttől NST sztk-ban, hetente. Majd szülés a 40. héten, először pont ott volt a szülőszobán, másodszor úgy hívták be.
Úgyhogy én úgy gondolom, nem rosszabb a te SZTK-s orvosod sem, csak azokhoz a maszek orvosokhoz képest, akik már a terhesgondozáson megszedik magukat és 3 hetente vizsgálnak meg ultrahangoznak.
Én is sztk-s dokihoz járok.
4-6-8-12-19-29 héten volt Uh(ebböl csak a 19hetit csinálták kórházban.)
24 héttöl nézte mindig a méhszájat.
Magzati szivhangot minden egyes alkalommal hallgat,ezen kivül vérnyomás,és testsúly mérést csinál mindig.Ugyhogy szerintem el végzi a dolgát.Tanácsot is ad ha kérek.Ugyhogy szerintem ha teheted inkább keress másik orvost.30hetes kismama.
Szintén sztk, bár az elején magánhoz jártam (12.hétig) de gondok voltak a dokival, az sztk-s doki viszont bejött. Szóval
12. hét genetikai uh+méhszájvizsgálat+tanácsadás
16. hét labor +AFP
18. hét 2. genetikai uh+tanácsadás
22. hét méhszájvizsgálat+tanácsadás
24. hét terheléses cukor+labor+tanácsadás
28. hét uh+méhszájvizsgálat+tanácsadás
Most itt tartunk. Az AFP-s vérvétel kivételével (akkor a dokival nem találkoztam) minden alkalommal testsúly mérés, vérnyomás mérés, és választ kaphattam az aktuális kérdéseimre. Én ezzel az ellátással teljesen elégedett vagyok, és mivel időpontot kaptam mindig, fél-háromnegyed óránál sosem vártam többet. Ráadásul a labor és egyéb eredmények mind közvetlenül az orvoshoz mennek, tehát nekem egy körrel kevesebb.
"Magzati szívhangot is csak 13 hetesen az ismételt uh-n néztek, mert pont aludt, s nem tudta az orvos a szívhang nélkül megállapítani, hogy él-e."
Ez most komoly? A doki nem tudta, hogy él-e, mert aludt a baba????
Én külföldön járok dokihoz, és még EGYSZER SEM hallottam a babám szívverését. A doki szerint nem egészséges a babára a doppler, főleg a korai terhességnél, ezért nem kapcsolja be. Tökéletesen látni uh-n HANG NÉLKÜL is, hogy él-e és hogy hogy ver a szíve. Még én is láttam, nemhogy a doki, aki naponta 15xlát ilyet.
Remélem a dokid "csak úgy" mondta, hogy nem látja él-e mert alszik. Ha ez komoly, akkor irány egy másik doki!
31hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!