Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igazolt progeszteronhiánynál,...

Igazolt progeszteronhiánynál, a pár napos méretbeli elmaradást az embrió be tudja hozni, ha prog.pótlást kap?

Figyelt kérdés

vagy ha késett a fejlődése akkor már vetélés lesz belőle.?

7.-8. hétről van szó (az ovu napja is igazolt)

okt. 9. 14:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az elején még egy hét eltérés is rendben lehet. Nekem ugyan nem volt progi hiányom, de vetélések miatt kellett szednem. Hosszabb ciklus, kései ovu mellett el is volt maradva kb 10. Hétig, 12.hétre meg úgy behozta magát, hogy 13 hetes volt.

Egy a fontos, két UH között megfeleljen a növekedés. Az, hogy mensi szerint hol kellene járnia, max az első uh-n érdekes, de ha utána megfelelően növekszik, akkor rendben lehet :)

A legjobbakat kívánom!

okt. 9. 14:14
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Pont az elején nincs rendben az elmaradás. Az első trimeszterben egyformán fejlődnek.

Persze sok esetben nem tudni, mikor fogant, akkor azért fér bele az eltérés. Mert nem tudni a pontos korát a terhességnek.

okt. 9. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 10 nappal volt "lemaradva", és nem volt semmi baja. A második csak napokkal kisebb. Ugyanúgy a 16. ciklusnapon ovuláltam mindkettőnél, 28 napos ciklusokban. Ezek szerint mégsem fejlődnek annyira egyformán, az első trimeszterben is beleszól a genetika.
okt. 9. 14:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem mind a 2 gyerekem 10 nappal volt nagyobb mint az "előírt". Pedig 28napos ciklusaim vannak 12.napi ovuval.
okt. 9. 14:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagykönyv szerint nem jó, de nálam a jóisten is követve volt, még is levolt maradva, 14mm petezsákom üres volt pedig akkorában már embrió szokott lenni. Egyszer voltunk együtt... nagyon sokkal később nem foganhatott. 20mm-be még csak sejthető szikhólyag volt. Mégis behozta magát, már 15 hetes.

1-es vagyok.

okt. 9. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Pár tizedmilivel arrébb kattint és máris meg van a pár napos eltérés. Attól függ mennyi az a pár nap. Amúgy nekem ovu napját is pontosan tudva kisebb volt 3-4 nappal, aztán mikor már rendesen mérhető volt centikben akkor meg majdnem egy héttel nagyobb (12 hetes genetikai szerint).
okt. 9. 17:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Még lombik esetén is megtörténhet pár napos eltérés, akár csak azért mert a beágyazódás azért nem egy 100%ig fix időpont. Nekem lombik ellenére mindig 3nappal nagyobb volt az első trimeszterben 🤣. Azt mondták tök normális, ilyen a baba. Ha kb tartja (nem kell pontosan) a lemaradást akkor nincs miért aggódnod ☺️.
okt. 10. 09:17
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy hét eltérés volt nálam az elsőnél, hőmérőzésnél követett ciklus mellett, behozta.

Az van, hogy 2 féle becslés van, egy régebbi meg egy újabb, kicsit másképp számolnak. Az kapásból 2-3 nap különbséget tud okozni. Másrészt elvileg egyformán fejlődnek, de van amikor a végtagok fejlődnek jobban (amit nem mérnek, mert olyan kicsik), és a crl kicsit lassabban, mint a nagy átlagnak. Épp azon a héten amikor neked mérik. Az utolsó dolog, amit mások is írtak, hogy egy minimális arrébb kattintás is már napokat számít.

Pl mostani babánál is volt, hogy 14 nap alatt csak 10 napnyit nőtt a crl, doki még újra is mérte, de aztán nem mondta, hogy gond lenne. Én meg korábbi példa alapján igyekeztem ezen nem idegeskedni.

okt. 10. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!