Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 29 naposak a ciklusaim....

29 naposak a ciklusaim. Általában a menstruációm is idejében meg jön, néha van hogy 1 nappal előbb vagy esetleg 1 nappal később. 4 nap a menstruációm hossza. Ma járok a ciklusom 9 napján. Tegnap voltam a párommal. Lehet ebből még baba?

Figyelt kérdés

szept. 17. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem reménykednék. 14.nap körül van ovud. Ugyan élhetnek akár 5 napig is a spermiumok, de ez ritka. Annyira, hogy kár reménykedni. Nem lehetetlen, de nagyon minimális az esély.
szept. 17. 14:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet.. nyilván az nagy segítség, ha tudod, mikor volt(de inkább még csak lesz) ovud. Virgoncék napokig is várhatják a kis petelabdát. :))

Elméletileg most lépsz be a termékeny ablakba, ezért ha szeretnétek is a babát, akkor még próbálkozzatok kétnaponta.

szept. 17. 14:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A spermiumok 2-3 napig életképesek (max. 4-5 napig, de ezt ritkább). A kiszabadult petesejt 1 napig életképes, ebből még az első 12 órában megtermékenyíthető.

Ha neked az ovulációd mondjuk a 9-11. napon lesz ebben a ciklusban akkor igen, eltaláltátok, megvárHATják a spermiumok a petesejtet a 8. ciklusnapi együttlétből.

Ekkor is csak 20-25% az esély a teherbeesésre, jó időzítés esetén. (Ha 35 feletti vagy, kicsit kevesebb.) Igen, nem túl sok, tudom, de ez van, 20-25% ciklusonként, ha jó az időzítés.

Na DE ezzel az a gond, hogy nem tudjuk, mikor lesz ovulációd. Lehet, hogy a 11. napon, és jókor voltatok együtt, de kevés rá az esély a ciklusod hossza miatt. Neked valószínűleg inkább a 12-16. között valamikor van a peteérésed, mindjárt írom, miért.

Önmagában a ciklusod hosszából (ahogy írtad, nálad ez 28-30 napos, teljesen egészséges hossz), nem tudjuk, mikor van ovulációd.

Ha nem követed az ovulációd (pl. ovulációs teszt), akkor a luteális szakaszod 12-16 nap között bármikor lehet. A luteális szakaszod az ovuláció utáni napok, egészen a következő menstruációig.

A luteális szakasz mindenkinek fix. Neked mondjuk 13 nap (+/- 1 nap, attól függően, hogy este vagy reggel repedt meg a tüsző). Akkor neked sosem lesz 16 nap.

Megtörténik mondjuk az ovulációd a 13. napon (követed az ovulációd valahogyan), aztán elkezdődik a luteális szakaszod a 14. napon. Megjön a 29. napon. Akkor 15 napos volt a luteálisod (14-28 napig a napok számának összege). A luteálisba nem számoljuk bele az ovulációd napját, sem a következő menstruációd első napját.

A luteális szakasz hosszát legalább 3-4 hónapig meg kell figyelni, hogy biztos kiderüljön, milyen hosszú.

Szóval az a kérdés, követed valahogy az ovulációdat? Ha nem, akkor a menstruáció végétől legyetek együtt 2 naponta, akkor biztosan nem késitek le a peteérést.

Inkább legyetek még együtt 2 naponta, akár már ma is. Ha tegnap együtt voltatok a 8. ciklusnapon, abból valószínűleg még nem lesz baba, a 10-15. ciklusnapjaidon több lesz rá az esély, akkor legyetek együtt mindenképpen, ha tudtok.

szept. 17. 14:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van.#1 jól beszél. Nekem legalább 5 nappal utána volt ovum, úgyhogy nem is reménykedtem. Elengedtem teljesen. Mondjuk most épp etetem😁 4hetes.
szept. 17. 14:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Van tojássárga szerű folyásom a tegnap óta, eddig nem követtem az ovulációmat. Gondolom amiatt lehet
szept. 17. 15:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Akarom mondani tojásfehérje csak az a fránya autocorrect
szept. 17. 16:04
 7/7 anonim ***** válasza:
88%

Az ovuláció közeledtét jelzi a tojásfehérje nyák, igen. De valakinek napokkal ovuláció előtt megjelenik, másnak csak 1 nappal előtte. Önmagában a nyák nem mérvadó, valami mást is figyelni kell mellette, például hőmérőzés.

Tudtok együtt lenni ma, holnap? Szóval 2 naponta, az a lényeg. Mert valószínűleg közeledik az ovulációd.

szept. 17. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!