37,4 fokos hőemelkedésem van. Fáj a torkom, köhögök, náthás vagyok. 7 hetes terhes vagyok. Mit tegyek? Lehet baja a babának?
Kezdődő bajnál nekem beválik:
1., sok folyadék, min. 2 l. víz vagy tea (ez egymaga is már csökkenti a hőemelkedést).
2., Ha lenne húsleveshez valód odahaza, gyorsan csináld meg és ha még forrón eszed, alaposan kiizzaszt. Ne feljts el hagymát is főzni bele! (Végső esetben, ha nincs kedved főzni, a leveskocka is használ valamennyit)
3., Extra adag C vitamin, de a baba miatt óvatosan. Terhességem előtt még 500-1000 mg-ot is megittam, hogy ne jöjjön ki a megfázás rajtam, de ennyit most nem szabad szerintem.
Én még orvoshoz se mernék elmenni, nehogy pont ott kapjak el egy nagyobb influenzát. Esetleg ha telefonon hívod a körzeti orvosodat, nem lenne jobb? Ma nekem is fájt a fejem, nem lehet, hogy az időjárás hat a szervezetetdre és nem náthád van?
Jobbulást! 15 hetes kismami
szia!
Átestem már én is a lázas állapoton. A babának csak a 38.5 feletti láz árthat, ezt le kell szorítani! A rubophent tényleg be szabad venni, de csak végső esetben. Előbb próbálkozz a korábban leírt javaslatokkal. Nekem segített a mellkasomra csavart " borogatás" is. Előszőr egy vizes törülközőt kell magadra tekerni, erre egy nejlonzsákot, arra pedig száraz ruhát. Ehetsz kockacukrot is, amit leöntesz pálinkával, és meggyújtod, h kiégjen belőle a pálinka. Remélem tudtam segíteni! Sok boldogságot!
17 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!