Ha a baba 36 hetesen születik milyen ellátásra szorul, ha a súlya 3 kg körül van. Megérett már a tüdeje vagy koraszülött osztályra kerül inkubátorba?
A 37. hét előtt számítanak koraszülöttnek!
És egy 36.hétre született baba,biztos nem éri el a 3kilot. Persze ha nincsenek elszámolva a terhességi hetek...
Én a 36. héten szültem, 3050g lett a pici.
Abszolút nem kezelték koraszülöttként. Egy percig sem volt inkubátorba.
Caak mondták, hogy otthol is szoptassam 3 óránként, amíg nem éri el az időt, mikor megszületett volna.
És hogy addig ne is vigyem ki. De ezekről is megoszlanak a vélemények.
A súly is fontos, de az érettség is számít, ami egyénenként eltérő. Vele abszolút minden rendben volt, még sokan mondogatták is, hogy "nem lehet, hogy elszámolták?"
azt hiszem, hogy ha az apgar vagy milyen erteke nem megfelelo, akkor viszik el. lehet 3 kilós sulya, csak valoszinutlen, de nem lehetetlen.
a tudeje fejlettsége elmeletileg mar elegnek kell lennie, de ez szinten babatol fugg.
miert kerded?
A 3. válaszoló vagyok, a 2. válaszolóval nem értek egyet abban, hogy a 36 hetes baba nem éri el a 3 kilót.
És aki a 40. hétre 4-5 kilós gyereket szül? Annál a baba a 36. héten bizony simán megvan 3 kiló. Nekem a 31. heti ultrahangon már 2 kilóra saccolták.
Abban viszont egyetértek, hogy a 37. héttől nem számít koraszülöttnek.
Én a 35. héten szültem 2700 g volt és 47 cm. Szerintem minden kórházban más, mert Tatabányán súly alapján számíthat koraszülöttnek (2500g vagy alatta). Az én kisfiamat sem akarták levinni a koraszülött osztályra csak a vérvizsgálaton kiderült, hogy alacsony a cukra és azért került le.
Én a szülés előtt kaptam tüdő erősítő szteroidot és 12 órára visszatartották a szülést, hogy legyen ideje hatni, ennek ellenére (állítólag még méhen belül) tüdőgyulladása lett.
Majdnem 2 hetet töltöttünk a kórházban, abból 4 napot inkubátorban, 1 hetet kék fény alatt és 10 napig kapta az antibiotikumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!