Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gerincsérvvel szülni, de hogyan?

Gerincsérvvel szülni, de hogyan?

Figyelt kérdés

2011-ben jött elő a sérvem, műtve nem lett. Évente 1x nyáron szokott fájni a derekam, de gyógytornával kezelhető. Sajnos a sok év alatt elkeveredtek a papírok, online lekérdezni már nem tudom.

Jelenleg 7-8 hetes terhes vagyok és pcs-ral magánklinikában szeretnék szülni, de vajon ebben az esetben lehetséges-e a gerincbe adni az érzéstelenítőt?

Persze a papírokat valahogy előkerítem, de tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Hüvelyi úti szülést nem szeretnem.

Valakinek van esetleg tapasztalata? Altatás is szóba jöhet?

2024. aug. 15. 10:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosod válaszol. Minden eset egyedi.
2024. aug. 15. 10:39
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Több mint 13 éve nem voltál a sérveddel orvosnál, hogy 2011-esek a legfrissebbek? Amúgy sem mérvadó már, ami akkor volt. Én csináltatnék friss vizsgálatot, mi a helyzet most.

De ha jól értem, neked ez a lényeg, hogy császározzanak, nem is akarod megpróbálni a hüvelyi szülést.

2024. aug. 15. 10:54
 3/9 A kérdező kommentje:

Orvoshoz megyek természetesen.

Amúgy igen, jelenleg nincs frissebb, mert nem akadályozta a mindennapi életemet. Gyógytornával “gyógyítottam”. Csak hát terhesen nem igazán javallott a CT.

Azonban tapasztalatokat olvasnék a témában.

2024. aug. 15. 11:38
 4/9 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem is menj el friss vizsgálatokra, akkor meg tudják mondani kaphatsz e gerincérzéstelenítőt. Amúgy eesztben nincsenek fent a leletek?

Plusz szerintem sokkal jobb érzéstelenítéssel szülni, mint altatással. Egyből látod a babát, a felépülés is könnyebb, ha jól tudom. Plusz szoptatni is egyből tudsz. Míg altatásnál azt hiszem 1 napig nem is lehet (nem tudom akarsz e szoptatni, de ha nem akkor is érdemes legalább az első pár cseppet odaadni a babának, nagyon fontos anyagok vannak benne.)

Ha magánban szülsz, akkor úgy szülsz ahogy akarsz. De ha lesz róla papírod államiban is megcsászároznak.

2024. aug. 15. 11:41
 5/9 A kérdező kommentje:

EESZT-ben sajna nincs, ennyire visszamenőleg nem lehet szűrni.

Nem szeretnék altatásban az általad leírtak miatt. Majd a kivizsgáláskor kiderül kaphatok-e érzéstelenítőt.

Szoptatás még kérdéses, igyekszem rengeteget olvasni a témában.

Nagyon új még az egész, első baba.

2024. aug. 15. 11:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

4es vagyok

Igen persze ilyenkor sok az információ. Szoptatást próbáld meg, van akinek nagyon könnyen megy és egyszerűbb mint a tápszer. Én utáltam, egy idő után tápszeres is lett a babám. De első 4 hónapban anyatejes volt. Nem volt hasfájás, meg kísérletezés tápszerrel, sokat segített.

Szülésnél meg császár volt nekem, könnyű volt a felépülésem. Annyi hogy minél előbb állj lábra, mozogj sokat és mindig egyenesedj ki. Ezzel meggyorsítod a gyógyulást.

2024. aug. 15. 12:00
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
De mi miatt lenne császár?
2024. aug. 15. 13:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert ö ezt akarja. :)

En is sevres vagyok, de eszembe se jutott hogy jelezzem a csaszarnal, sztem fentebb szurjak mint a derek. Nem hiszem,hogy gond lehet.

2024. aug. 15. 14:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, így szeretném.

8-as köszi!

2024. aug. 15. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!