Milyen ez a 2. trimeszteri labor eredmény?
Egyetértek az előttem szólókkal. Jól teszed, hogy szeded a vasat. Nekem ennél egy picit rosszabb volt a második trimeszteri laborom. Elég vérszegény is lettem sajnos a végére, miután orvos+védőnő szerint teljesen jó vopt a labolt es nem kell vasat szednem.
Szülés után 4-6 órát nem tudtam felállni kb. Úgyhogy szedj mindenképp!
1. Haematocrit (HCT): 0.37 L/L, ami alacsonyabb a normál tartománynál (0.38 - 0.47 L/L), ami terhesség alatt előfordulhat a megnövekedett vértérfogat miatt.
2. MCV (Mean Corpuscular Volume): 96.9 fL, ami magasabb (H), jelezhet B12- vagy folsavhiányt, amit a terhesség alatt érdemes figyelni.
3. Neutrophil (peroxidáz aktivitás): 72.4 %, ami magasabb (H), de terhesség alatt természetes a neutrophil szint emelkedése.
4. Lymphocyta százalék: 19.0 %, ami alacsonyabb (L). Ez gyakori terhesség alatt, mivel az immunrendszer kissé megváltozik, hogy megvédje a magzatot.
5. Vizeletvizsgálat: A nitrit, fehérje, cukor és egyéb fontos értékek negatívak, ami jó jel, és a pH is normálisnak tűnik (6.5). A fehérvérsejtek és vörösvértestek száma a vizeletben a normál tartományban van.
Ezek az eltérések sok esetben a terhesség normális velejárói lehetnek, de mindenképpen konzultálj az orvosoddal vagy a védőnőddel a pontos értékelés érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!