Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire aggódtok a pénz...

Mennyire aggódtok a pénz kiesése miatt?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben egyre többet pánikolok hogy ahogy kiesik a keresetem nagyrésze úgy meg fog szűnni a jelenlegi életmódunk, még akkor is ha a párom keres jobban. Lombikoztunk így rengeteget voltam betegszabin, mert stresszes a melóm majd megfáztam és egyszer egy hétre egyéb ok miatt is kiestem. Úgy sejtem katasztrófa lesz a "keresetem" a baba után 😭. Nem tudom hogy hogyan segítsek ezen... Próbálom olcsón megoldani a gyerek szobát és mindent de egyszerűen idegesít hogy többé nem leszek normális kereső.

2024. aug. 12. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
Ez csak átmeneti állapot lesz. Sajnos ilyenkor picit jobban kell szervezni-tervezni-vásárolni. Ahogy vissza tudsz menni dolgozni, újra több pénzed lesz. Főleg ha még esetleg a gyed ideje alatt mész vissza. Most egyébként én is ebben vagyok. Szép csedet kaptam, ami most fog lejárni. A gyedem jóval kevesebb lesz. Próbáltam előre megvenni az olyan dolgokat, amiket meg lehetett. A gyedből meg kihozom azt a maximumot, amit lehet. Az én terveim szerint a gyerek jövő szeptemberben kezdi a bölcsit már, úgyhogy csak 1 évet kell kibekkelnem.
2024. aug. 12. 14:50
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Miert nem leszel? Nem is akarsz visszamenni dolgozni soha?

Most itt 2 evrol beszelunk, ez az atlag, amit otthon szoktak tolteni az anyak. Nyilvan a te esetedben a 3 ev, amikor mar csak gyes van, nem volna tul jo.

De akinek muszaj, az visszamegy hamarabb is, mint 2 ev, ez is opcio.

Azt nem tudom, hogy milyen az anyagi helyzetetek, de azert annyi penznek kene lennie, aminel az se problema, ha honap vegen beut egy betegseg es gyogyszereket kell venni. Vagy ha tapszeres lesz a baba, akkor also hangon 20-30 ezer havi szinten csak a tapszer mar.

Ezekre is gondolni kell.

2024. aug. 12. 14:53
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Ezen nem aggódtak, mindig spórolósak voltunk.

A munkahelyem viszont megszűnt gyed alatt, és most így két kicsi gyerekkel már aggódom, igen, hogy ki a franc fog felvenni dolgozni, ha lejár a gyedem.

2024. aug. 12. 15:18
 4/7 A kérdező kommentje:

#1 jó ötlet! Az én munkahelyem foglalkoztat 6 órában is, így mondjuk kicsit talán könnyebben vissza tudnék menni.

#2 azért nem ott tartunk hogy a tápszer ára se jönne ki, inkább a jelenlegi élet színvonalunkon elég necces hogy folytatni tudnánk. Illetve azért a külföldi lombik miatt megcsappantak a tartalékaink ami megijeszt. Persze tudom egy kisbaba mellett úgysem akarok majd akkora életszínvonalat mint most, de azért ijesztő számomra, mióta lediplomáztam folyamatosan volt keresetem.

2024. aug. 12. 15:23
 5/7 anonim ***** válasza:
65%
Én nagyon paráztam, de évekkel előre, mert én alapból rosszul kerestem. De pont ezért lett egy tartalékom, amihez akkor tudtam nyúlni, mikor már a gyedes időszak jött. A férjem jól keres, de én a "saját" pénzemet szeretem költeni. Mivel amúgy sem vagyok nagy költekezős, nem ment el a megtakarításom, mire bölcsibe ment a gyerek.
2024. aug. 12. 16:09
 6/7 anonim ***** válasza:
31%

Bocs, de jókor jut eszedbe...

Semennyire nem aggódtam, mert előre gondolkodtam. Rendes megtakarítással vágtam bele, volt egészségpénztárban is jócskán (ugyebár szinte mindent el lehet szamolni, ami gyerekkel kapcsolatos; gyed kiegészítés is igényelhető), így semennyire nem vágott padlóra, pedig akkor még a csed nem volt adómentes.

2024. aug. 12. 17:00
 7/7 anonim ***** válasza:
54%
Nekem szerencsére járni fog a 30 év alatti anyák kedvezménye így kb olyan 20-30 ezer forinttal fogok csak kevesebbet kapni a gyed alatt, ez miatt nem aggódok, viszont ahogy már más is írta, az miatt igen, hogy utána hova fognak felvenni kisgyerekkel dolgozni, mert ahonnan eljöttem, oda semmiképpen nem szeretnék visszamenni. Úgyhogy mindenkinek megvan a maga problémája sajnos.
2024. aug. 13. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!