Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen egészségügyi kockázatok...

Milyen egészségügyi kockázatokkal jár, ha nagyon kevés az eltelt idő két terhesség között?

Figyelt kérdés
Lombikos kismama vagyok és már most megkaptam a kérdést családtagoktól, hogy akarunk-e majd kistesót és mikor... Kicsit korai még erről beszélni, de mindegy. 😅 Ennek hatására feljött a téma a férjem és köztem is, és hát nem látjuk sok értelmét a védekezésnek, majd a terhesség után se. Bár nincs semmi komoly szervi oka (pl. petevezeték hiánya stb) a meddőségnek egyikünknél se, de évekig hiába próbálkoztunk. Viszont sok olyan esetről hallani, hogy egy lombikos terhesség után, hamar jött egy spontán terhesség is. De most úgy gondoljuk inkább bevállalnánk egy nagyon kicsi korkülönbséget a két gyerek között, mint újra kezdeni a lombikozást. Aztán lehet majd máshogy látjuk a baba érkezése után. 😅 Viszont érdekelnének személyes tapasztalatok, vélemények, hogy egészségügyileg mennyire viseli meg a női szervezetet egy hamar jött kistesó kihordása.

aug. 10. 15:34
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom ezzel mennyire leszel előrébb, sógornőmnek a 4hónapos babája mellett derült ki, hogy 6 hetes terhes.

Akkor az orvos azt mondta neki, ne aggódjon, ha a szervezete nem készült volna még fel egy baba kihordására, nem maradt volna meg,"kilöki" magából. (értsd:mondjuk a méhe még nem gyógyult)

Probléma mentes terhesség volt.

aug. 10. 15:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan ismerős nem is egy ahol 11 hónap van a tesók között.
aug. 10. 16:01
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem császáros vagy akkor minimális a kockázat.
aug. 10. 16:11
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Ismerősöm már a hat hetes kontrollra terhesen ment. Nagyon leszidta az orvos, de teljesen problémamentes terhesség meg szülés volt.
aug. 10. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
Egyik rokonomnál három gyerek van és kb egy év van köztük. Testileg egyedül a fogait viselte meg, de ő emlékeim szerint nem is igazán igyekezett pótolni a kálciumot 🤷
aug. 10. 16:32
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Ismerősi körben van olyan család ahol a 3 gyerek közt mind 1 év van. Az anyuka picit idősebb volt így gondolom ezért sem akartak várni. Kívülről minden okénak tűnik, dehát csak ő tudja hogy pontosan mi történt a testével.

Nekem csak 1 van de kizártnak tartom hogy kis korkülönbséggel bevállalnék újra egy terhességet vagy 2 gyereket.

Persze mindenki máshogy éli meg, de éppen beletanul az ember az anyaságba szerintem nem hiányzik extra nehezítő körülmények.

aug. 10. 19:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 11 hónap van a 2 gyermekem között és probléma mentes terhességem volt a másodiknál. Sőt, az elsővel magas vérnyomás volt, kevés magzatvizzel, a másodiknál viszont, semmi ilyesmi. Minden rendben volt.
aug. 10. 20:40
 8/10 anonim ***** válasza:
38%
Szülés után pár héttel a legnagyobb esély van a terhességre úgyhogy ha szeretnétek szerintem próbáljátok meg :)
aug. 11. 01:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Inkább császár után van kockázata.

Annyiban érint, hogy én ezért (se) akarok császárt, ha nem muszáj. Szinte biztos, hogy nem lesz több gyerekem, de a korom miatt, ha véletlenül lenne, akkor kb.rögtön kéne a szülés után. Szóval elfogadtam, hogy nem lesz több, de nem akarom ennyire véglegesíteni.

aug. 11. 10:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Én császáros voltam, megkérdeztem a dokit mikor lehet próbálkozni a 6 hetes kontrollon, mikor találkoztunk. Azt mondta akár azonnal. Hát nyilván akkor még nem akartam :D 9 hónapos volt a pici mikor elkezdtünk próbálkozni, első ciklusban összejött így 18 hónap korkülönbség lesz a kettő között, ha minden jól megy.

Amúgy ajánlom a tesók kis korkülönbséggel facebook csoportot. Van aki szerint nagyon jó a kis korkülönbség, van, aki nagyon bányja. Ha nagyobb, akkor könnyebb, főleg a szülőknek, de a gyerekek nem fognak tudni úgy eljátszani, kevesebb az olyan program, amit mindketten élveznek, legalábbis általában ez van. Ha kicsi a korkülönbség, akkor nagyon megterhelő a szülőknek mind mentálisan mind fizikailag, de ha kicsit nagyobbak lesznek, jobban eljátszanak majd. Remélem kevesebbet is kell velük majd játszani mert lefoglalják egymást (kevesebbet = nem egész nap).

aug. 11. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!