Csak petezsák, kell aggódjak?
Sziasztok!
Június 22-én volt az utolsó mensim.
33 napos lett volna a ciklusom. LH teszteltem.
Július 22-én lett az első nagyon halvány pozi tesztem.
Ma voltam uh-n mensi szerint 6+4
Nyilván hosszabb ciklusom van és később volt ovu, szóval kb 6+0 lehetek.
Csak petezsákot látott a doki. 13x8mm kb 15 másodpercig vizsgált ez nekem fura volt, a jól megszokott dokim kicsit alaposabb szokott lenni.
Ez a méret jó lehet? Szikhólyagot nem is említett, mondjuk azt se mondta aggódjak, vagy ne bizakodjak...
3 hét múlva kellene vissza menni, de tiszta gyomorgörcs vagyok...lehet jövőhéten el kellene menni másik dokihoz is.
Ebből még lehet baba? Nem kéne már szikhólyagnak is lennie?
Nagyon parázós típus vagyok...sok sok előzmény miatt.
Szia. Szerintem először is nyugodj mert, a babának nem jó az idegeskedés.
Bíznod kell a babádban! Már most. Ha ő akar jönni hozzád akkor fog is🥰
Lehetséges, hogy még nem látszik,mert nem olyan ütemben fejlődik. Minden babavárás más és más.
Próbálj meg megmaradni a középpontodban! Ez most a legfontosabb. Erőltesd magadra, hogy mindig csinálj valamit és menj ki sokat a természetbe! A séta ilyenkor megnyutat és lecsendesítí az elmét! Tudod én 5 hete vesztettem el a kisfiam 24 hetesen, az egyetlen dolog amit máshogy csinálnèk a terhességem alatt, hogy nem idegeskednék. Tudom könnyű ezt mondani, de felelőséggel tartozol most már a gondolataid miatt! Ahogy lennie kell úgy lesz, de azzal hogy nem nyugodsz meg csak rontasz a helyzeten. Hidd el tapasztalatból beszélek. Megfogant benned egy élet amiért felelősséggel tartozol már a gondolataid miatt is.
Halgass nyugtató zenét és beszélj a picihez már most, légy a mostban. Mond el neki, hogy mennyire örülsz, hogy a méhedben van és megigéred, hogy vigyázol rá. Ha megnyugtat keress fel egy privát ultrahangos orvost és menj el 1 hét mulva, addig pedig találd meg a középpontod újra🥰
2 sikertelen terhességem volt, az elsőnél sem voltam nyugodt és a másodiknál sem. A baba már mindent érez most.
Sok sikert ügyes legyél.
Szia!
Tavaly decemberben lett pozitív a tesztem, mensi alapján 6+2 hetesen mentem dokihoz.
Mivel elég rendszertelen volt mindig is a ciklusom és nem is figyeltem az ovumat nem tudtuk, hogy mikor fogant.
Az első ultrahangon szabályos perzsákot látott az orvos, szikhólyag sejthető, ez volt írva a papírra, 5+5 hetes terhesség nagyjából. 2 hét múlva kontroll és meglátjuk..
Volt előtte egy vetélésem a 9. héten, így még inkább aggódtam, de bíztam a babában. Tudtam, hogy okkal történik minden. Próbáltam nyugodt maradni és minden nap beszéltem hozzá. 🤗
2 hét múlva a vizsgálaton már egyértelmű volt, hogy minden rendben, volt szívhang. 🤰🏼
Aztán jött a 8-9. hét, ismét vérezni kezdtem, progeszteront kellett szednem, naponta 2x2 szemet. Nehéz volt, de akkor is próbáltam nyugodt maradni, befelé figyelni és a babára koncentrálni. Sokat pihentem mind aktívan, mind passzívan.🩷
Azóta minden rendben, 38 hetes terhes vagyok, hamarosan találkozom a kislányommal🥰
Még lehet baba nálad is, próbálj meg nyugodt maradni és befelé figyelni. Szorítok és minden jót kívánok neked🤞🏼🥰
Ha az orvos nem mondott semmi aggasztót, akkor próbálj meg nem aggódni!
Ettől függetlenül egy hét múlva valóban elmehetsz egy másik dokihoz, 3 hét elég sok idő, ha az ember végig agyal...
De addig is, próbálj nyugodt maradni, viszont ne sztesszelj azon sem, ha nem tudsz! :)
Az első terhességemnél teljesen nyugodt voltam, mégsem maradt velem, a kisfiammal pedig ilyen előzményekkel tiszta ideg voltam, mégis gond nélkül megszületett, pedig még amiatt is bűntudatom volt, hogy biztos amiatt lesz baj, hogy állandóan rettegek... Szerencsére ettől azért ezek szerint több kell a bajhoz, remélem nálad is minden jól alakul majd! :)
Nagyon kedvesek vagytok :)
Köszönöm, hogy írtatok, persze már elolvastam mindent is a neten, bár bevallom nem lettem sokkal okosabb, bár nagyobb százalékban ilyenkor még simán lehet embrio 1-3 napon belül. Próbálok megnyugodni és pozitívnak lenni. Egy kis ördög van bennem, hogy egyszer voltunk együtt megfelelő időben és utána nem sikerült így annyival később sem foganhatott.
Bizakodok bizakodok, de egy kis szikhólyagszerű valaminek csak jobban örültem volna :D
Januárban sajnos volt egy vetélésem, ott már az első 4 teszt után tudtam, hogy baj van, így én uh-ra is úgy mentem, hogy reménytelen. 7 hetesen vetéltem el, addig húzta és csak a vetélés napján láttak összeesett petezsákszerű képletet. Így most nagyon aggódok, hagynom kellett volna az egészet és csak jövőhéten elmenni az első foglalt időpontomra, akkor már látszódott volna legalább szikhólyag... most ehetem a kefét, de amilyen bolond vagyok... elmegyek jövőhéten is, hogy megnyugodhassak, vagy elengedhessem, ha gond lesz, de inkább igyekszem pozitívan hozzáállni. Szomorú, hogy milyen sokan átélik ugyanezeket a problémákat.
Legyen szép napotok, jelentkezem majd a fejleményekkel, remélem, jó hírekkel :)
Szia!
Miből gondoltad a tesztek alapján, hogy vetélés lesz?
Én is azt javaslom menj el máshoz is. Ez most tényleg a vagy-vagy kategória. Szörnyen hangzik, de ha nem megfelelő ütemben fejlődik, akkor még itt köszönjetek el egymástól. :(
Elmegyek kedden a megszokott dokimhoz. Ott már egyértelmű kell legyen, jogy üres marad e.
A tesztekből onnan tudtam januárban, hogy facelle teszteket csináltam sorba és mivel 10-es teszt, 2 naponta látványosan erősödnie kellett volna. De még 4. Napon is ugyan olyan volt, mint a korábbi. Mintha lemásoltam volna őket. Akkor elmentem vérvételre, hcg valami 40 körül volt, két nap múlva meg csak 29... el is engedtem... de egy hét múlva se jött meg...elmentem vérvételre akkor már 60 felett volt a hcg....irány doki, nem lát semmit... még voltam pár vérvételen , emelkedett a hcg, de nagyon lassan....méhen kívülire gyanakodtunk... végül 7 hetesen 995 hcg mellett vetéltem el... a helyzet nem viselt meg, maga a vetélés felért egy vajúdással... de ott már az elején tudtam, vége, csak sokáig tartott.
Most szépen erősödtek a tesztek a hcg is átlagos, 2 naponta nézettem 253 - 612 - 1469
Tehát bőven duplázódott. Most nagyon bizakodtam, de kezdek elkeseredni, nem erre számítottam, bevallom őszintén, szikhólyag legalább lehetett volna. Tudom, hogy most két esélyes, de később nem foganhatott, így nagyobb az esély arra, hogy üres marad... de azért beszélgetek pocakhoz, hogy erősödjön és maradjon velünk.
Nehéz a tehetetlenség és a bizonytalanság. Sajnos kisfiam előtt is volt egy veszteségünk, nehéz ezeket újra és újra átélni.
Borzasztóan sajnálom, amit át kell/át kellett élned!
Tiszta szívből szurkolok, hogy következő hèten látszódjon a kis szikhólyag! :) HCG erősödés nagyon biztató!
Szia!
Énis korán mentem dokihoz, 6+4 naposnak számoltam, ( tudom a peteérés idejét) viszont a doki szerint kereken 6 hetes vagyok, 3 mm élő embrió… nekem is volt egy vetélésem, próbálok nyugodt maradni, de nehéz. Én pénteken megyek kontrollra. Nekem azt is mondta, hogy az is befolyásolja a korát, hogy mikor ágyazódott be. Kitartást, és írj mi volt!
Sziasztok! Ma voltam uh-n.
(19.8) 20mm petezsákban sejthető szikhólyag, amit elég szépen láttunk, le is fotózhattam :) azt mondta a dokim, hogy nyugodjak meg, szépen alakul, növesszem tovább :) Persze nem vagyok még teljesen nyugodt, de így növekedett a remény. 2 hét múlva uh, ott már szívhanggal embrió kell legyen.
Szép napot nektek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!