Köhögéscsillapítás terhesen. Hogyan?
Voltam hétfőn orvosnál, gégegyulladásom van, de tüneti kezelésen kívül semmit nem kaptam rá, azt is "csak ha muszáj" felszólalással. Hétfőn kell visszamennem. A torokfájásom talán enyhült, de borzasztóan köhögök. Szárazköhögés, hányásig, rohamokban tör rám.
Inhalálok salvus vízzel, szopogatok gyógynövényes cukorkát, de mintha egyre rosszabb lenne csak. Este rendelt a dokim, felhívtam, azt mondta köhögés csillapítót nem szeretnek várandósoknak felírni, bírjam még, pénteken jelentkezzek.
Nagyon kivagyok már, elegem van, semmit nem alszunk. Van esetleg hatásos házi praktikátok?
Amikor a kisfiammal voltam az utolsó másfél hónapban terhes végig a Herbal swisst ittam...semmit nem használt :( Főztem hagyma teát, mézzel, mentával, hecsedlivel, naranccsal és citrommal. Minimálisan enyhítette.
Most a második babát várom, a gyerkőc a jászótérről haza hozott valami rémséget. Az agyamat is kiköhögöm kb, viszont ez most 1 hét alatt csillapódik. 2-3 evőkanál mézbe belefacsartam 1 citromot, meg a húsát is belekotortam és azt kanalazom egy-egy köhögőroham után. Így viszonylag nyugodtan aludtunk mind.
Meg kámforos krémmel kenem a mellkasom, torkom.
Mézet próbáld meg.
Egyébként lehet kellene antibio, ugyanis terjed a szamárköhögés, aminek pont ez az ismérve, rohamokban tör rád a köhögés hányásig. Azt pedig baci okozza, aminél talán segíthet az antibiotikum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!