Mitől lehet még mindig fehérje a vizeletemben?
Figyelt kérdés
A 26. héten végeztek egy vizeletvizsgálatot, ahol enyhe értékkel ugyan, de találtak fehérjét a vizeletemben, pedig a felfázásnak semmi jelét nem éreztem. Az orvos 4X1 adag Semicillint írt fel, amit 10 napon keresztül szedtem, és ennek ellenére egy itthoni teszt kimutatta, hogy még mindig van benne fehérje. Pedig abban bíztam, hogy a 10 nap gyógyszerezés hatására egyáltalán nem fog elszíneződni az az érték. Mitől lehet ez, volt valakinek hasonló?2010. nov. 1. 08:23
1/10 anonim válasza:
Szia!
Nekem a 33.héten találtak fehérjét a vizeletemben,de mivel a vérnyomásom is egyre fentebb ment,és vizesedtem is,bedobtak a kórházba TOXÉMIA gyanúval...és sajnos igazuk lett,mert az miatt volt fehérjevizelésem,ami fokozódott...és a 36. héten sürgősségi császár lett a vége.
2/10 anonim válasza:
Fehérje, vagy fehérvérsejt volt?
3/10 anonim válasza:
Fehérje!! És a vese károsodástól volt nekem.Szülés után helyre állt még eddig mindig,pedig mind a 2 terhességemnél előjött a Toxémia.
4/10 A kérdező kommentje:
Így szerepel a leleten:
Vizelet üledék: 40-45 fvs, bakt.
Akkor gondolom fehérvérsejt.
2010. nov. 1. 12:49
5/10 anonim válasza:
Bizony az nem fehérje. Nem mindegy, mert a fehérje jekenléte súlyos szövődményre utalhat, míg a fehérvérsejt, csak valamilyen kisebb hugyúti fertőzésre. Szerintem még más gyógyszert fogsz kapni.
6/10 anonim válasza:
Még annyi hogy esetleg attól is lehet, hogy szennyeződés került a vizeletbe. Csináld úgy hogy reggel lezuhanyzol, és pici vizeletet kiengedsz, és utána veszed a mintát.
7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, akkor most megnyugodtam! Szerdán megyek vissza kontrollra.
2010. nov. 1. 15:54
8/10 anonim válasza:
nem értelek. ha a leleten az áll, hogy baktérium van a vizeletben akkor miért a fehérjére kérdezel rá? 2 különböző dolog és más okokra vezethető vissza.
baktérium a vizeletben lehet attól is, hogy nem középsugaras vizeletet adtál le, de kisebb húgyúti fertőzés okozhatja amúgy. érdemes kikúrálni, nehogy a fertőzés nagyobb legyen és átterjedjen a méhre.
9/10 anonim válasza:
Nekem is volt benne végig a terhességem alatt, de nem kaptam rá gyógyszert és nem is lettem toxémiás.
10/10 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek az utolsó előtti válaszolótól: nem vagyok jártas a szakkifejezésekben, és nem tudtam, mi a különbség a fehérje és a fehérvérsejt között. Amikor megkaptam a leletemet, a hölgy azt mondta, hogy érdemes lesz orvosnak megmutatni, mert fehérjét találtak benne. Azért tettem fel itt a kérdést, mert nem értettem, de köszönöm mindenkinek, választ kaptam rá, és most már felfogtam a két dolog közötti különbséget. Mégegyszer köszönöm!
2010. nov. 4. 08:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!