Mit tegyek? 33 hetes kismama vagyok és a bátyám bárányhímlős! Nagyon félek hogy elkapom és baja lesz a babámnak. Ilyenkor mit lehetne tenni? Vagy honnan tudja a doktor megálapitani hogy már lappang e bennem?
szia,
Ha voltál már bárányhimlős akkor nem kapod el.
Ebben a terhességi korban, már elég kevés az esély annak hogy a babának baja legyen. De beszélj a nőgyogyóddal mindenképpen.
a védönöt is megkérdezheted.
ha lehet akkor költözzetek külön egy 2 hétre, ha valamelyikötök tud. de mindenképpen külön légtérben legyetek, és ne te ápold. kerül´j minden érintkezést.
Sajnos a pöttyök kialakulása előtt pár nappal már fertőz a betegség. Nem marad más hátra mint reménykedni hogy nem kaptad el. Drukkolok neked nagyon!
34 hetes kismama
Biztos hogy nem voltál még bárányhimlős? Mert nekem se emlékezett rá senki.
Én nyolc hetes voltam, oviban dolgoztam, amikor himlős lett egy gyerkőc. A dokim azt mondta, hogy a védőnővel vetessek vért ellenanyag vizsgálatra, de ha kiderül, hogy nem estem át rajta, akkor se aggódjak nagyon.
Te pedig már nem is az első trimeszterben vagy, szóval próbálj megnyugodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!