Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki terhesség alatt keveset...

Aki terhesség alatt keveset hízott a babával az mindenképpen hízni fog szoptatás alatt?

Figyelt kérdés
Egész terhesség alatt IR diétát kell tartanom, illetve figyelni a súlyomra mert nagyobb testsúllyal estem teherbe. Én az az igazi hízós típus tudok lenni és nagyon aggódom hogyha terhesség alatt nem is hízok el még jobban, szoptatás alatt megtörténik 🙈

jún. 18. 10:56
A kérdező szavazást indított:
Terhességi hízás
Szoptatás
IR
5 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

75kg-val lettem terhes, 78kg-val mentem szülni. Nem diétáztam, kb ugyan úgy ettem mint terhesség elött.

3,3kg volt a lányom.

Kórházból haza 73kg-val mentem.

1évig szoptattam, azalatt lementem 70re.

1és 2 éves kora közt tartottam a 70et.

visszajöttem dolgozni ahogy 2 éves lett, most fél év alatt visszajöttem 75re :/

jún. 18. 11:01
 2/10 anonim ***** válasza:
IR-es vagyok, terhességek előtt sokat fogytam, terhességek alatt nem híztam, diétáztam. Szülés után már nem diétáztam, hogy legyen tej, de nem lett. A második szülés után elindult vissza a súlyom és visszajött minden kamatostól. Sajnos évek óta nem tudok kitartóan diétázn, mozogni, kövér maradtam.
jún. 18. 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Első terhességemet 63kg-vel kezdtem, 72-vel mentem szülni, 59kg-vel jöttem haza a kórházból. 1 év alatt 52 kg-re fogytam, kicsit vissza kellett hízlalnom magam, hogy összejöjjön a második terhesség, 54kg-vel. Ezúttal 63kg-vel mentem szülni, ismét 59kg-vel jöttem haza a kórházból, és ez már nem is ment sokkal lejjebb, 56-57kg környékén vagyok most, 1,5 évvel később.

IR diétát tartottam én is, amíg terhes voltam és a kettő között, most már nem, mert nem is akarok több gyereket, meg idegrendszerem sincs megint méregetni és odafigyelni :D De még mindig szoptatok. Viszont tény, hogy most sokkal nehezebb a súlytartás/fogyás, szoptatás ellenére is, hogy nem figyelek oda az evésre. Az első terhességem után, mérsékelt odafigyeléssel csak úgy olvadtak le rólam a kilók.

Szerintem ez nem ezen múlik, hogy ki mennyivel kezdi és mennyit szed fel menet közben. Ha odafigyelsz az IR-re, akkor könnyebb fogyni, de alapvetően a szoptatás sokaknak megzavarja kicsit a hormonjait, és van, aki ha bele is gebed, akkor sem tud fogyni. Másnak meg a hízás nehéz. Én szerencsés vagyok, mert anélkül is volt/van tejem, hogy folyton zabálni kelljen, nekem az a nehéz, hogy a kialvatlanság, az alapvető gyerekekkel kapcsolatos kimerültség miatt megálljam az állandó nassolást. Szerintem ha ez menne, akkor most is le tudnék fogyni, bár szerencsére azért most normál súlyban vagyok, így nem is aggódok ezen annyira.

jún. 18. 11:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Hat ez szerencse illetve tudatossag kerdese.

Szerencse azert, mert vannak akik tortat esznek kiflivel es megis fogynak szoptatas alatt.

Tudatossag meg azert, mert ha nem ilyen tipus vagy, de odafigyelsz a mennyisegre, akkor hizni biztos nem fogsz. En igy voltam, nem hiztam az elso 6 honapnyi szoptatas alatt, de kaloriat se szamoltam, szoval nem is fogytam egy grammot se, csak szules utan annyit, amennyi viz+ baba es egyebek lejott rolam.

Akkor kezdtem el fogyni, amikor elkezdtem a kaloriakat is nezni, nekem erre a kisfiam 6 honapos koraban volt energiam eloszor :D

jún. 18. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem. Terhesség alatt 8 kilót híztam babával mindennel együtt.

2 év szoptatás alatt még fogytam 13 kilót.

jún. 18. 12:08
 6/10 anonim válasza:
100%

Az első terhességem alatt híztam 20 kg kilót, a második alatt 4-et.

A szoptatások alatt 10-10 kg híztam sajnos. A másodiknál miután abbahagytam a szoptatást pajzsmirigy túlműködés miatt fogytam 20 kilót.

jún. 18. 12:46
 7/10 anonim ***** válasza:
13%

Nem a terhesség/szoptatástól hízik az ember hanem a kalóriatöbblettől.

Szóval csak rajtad múlik, nem szerencsén.

jún. 18. 14:45
 8/10 A kérdező kommentje:
7-es sajnos nálam ez a történet kicsit felemásabb. IR-PCOS párossal ha nem IR diétát tartok akkor kín keservesen tudok csak fogyni, vagy úgy sem (mindig kérdéses hogy az adott időszakban hajlandó vagyok -e mondjuk 1000kcal alá menni hónapokig) vicces módon IR diéta mellett, több kalória bevitel mellett képes vagyok fogyni (úgy hogy nem érzem hogy koplalnék). Szóval igazából azért is kérdezem mert sajnos tudom hogy milyen amikor az egyszerűnek tűnő egyél kevesebbet képlet nem úgy működik... És rettentően félek attól hogy ez a pillanat szülés után újra el fog jönni. (Amúgy annyira egyszerű az a képlet hogy ha kevesebbet eszel fogysz, fogalmam sincs mi miatt dőlt meg nálam, kb hülyének néztem a dietetikust hogy most akkor növeljük a kaja bevitelt ahhoz képest amivel annó tartani tudtam a súlyt, de működött és leadtam vele 10-15kilot)
jún. 18. 15:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Mert ha túl kevés a bevitel, a szervezet tartalékol, vizet tart vissza stb.

Ez nem atomfizika, a kalória többlettel hízik az ember, hiába vagyok lepontozva. Nem a terhességtől vagy a szoptatástól, hanem mert több energia megy be mint ami felhasználódik.

A dietetikus meg ezt tanulta, tud majd segíteni, mennyi legyen az annyi és még az IR-t is bele kalkulálja.

jún. 18. 20:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
9-es nem igaz sajnos. Oké nyilván a kalória is benne van a pakliban, de ettől még a terhesség alatt hízik az ember mert megváltoznak a hormonok. Én sosem voltam hízós típus a terhességet 62 kilóval kezdtem, ami az első 12 hétben lement 60 kilóra. Úgy, hogy közben éreztem, hogy bizonyos helyeken párnásodok, ahol eddig sosem. Medence, comb, derék. A súlyom mégsem nőtt. Aztán a 16. héttől a 18.-ig feljött 5 kiló plusz, pedig nem eszem többet mint azelőtt, csak elmúltak a rosszul létek. Most vagyok 19 hetes és már 66 kiló lassan, pedig sosem tudtam hízni egy dekát sem csak max napi 6-8 étkezéssel, ami számomra már sok. 10-12 kiló teljesen normális még ha az ember egészséges mennyiséget is visz be az ember mert nagy része a szülés után lemegy. Kedves kérdező, a szoptatás alatt sokan fogynak inkább, de kifejezetten hízás szerintem nagyon ritka. De legtöbben a terhesség alatt felszedett kilókkal küzdenek még olyankor. A húgom hízékony típus és ő sem lett kövérebb a szoptatás alatt. És a rendszeres mozgás ha megteheted is sokat segít.
jún. 18. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!