Aki terhesség alatt keveset hízott a babával az mindenképpen hízni fog szoptatás alatt?
75kg-val lettem terhes, 78kg-val mentem szülni. Nem diétáztam, kb ugyan úgy ettem mint terhesség elött.
3,3kg volt a lányom.
Kórházból haza 73kg-val mentem.
1évig szoptattam, azalatt lementem 70re.
1és 2 éves kora közt tartottam a 70et.
visszajöttem dolgozni ahogy 2 éves lett, most fél év alatt visszajöttem 75re :/
Első terhességemet 63kg-vel kezdtem, 72-vel mentem szülni, 59kg-vel jöttem haza a kórházból. 1 év alatt 52 kg-re fogytam, kicsit vissza kellett hízlalnom magam, hogy összejöjjön a második terhesség, 54kg-vel. Ezúttal 63kg-vel mentem szülni, ismét 59kg-vel jöttem haza a kórházból, és ez már nem is ment sokkal lejjebb, 56-57kg környékén vagyok most, 1,5 évvel később.
IR diétát tartottam én is, amíg terhes voltam és a kettő között, most már nem, mert nem is akarok több gyereket, meg idegrendszerem sincs megint méregetni és odafigyelni :D De még mindig szoptatok. Viszont tény, hogy most sokkal nehezebb a súlytartás/fogyás, szoptatás ellenére is, hogy nem figyelek oda az evésre. Az első terhességem után, mérsékelt odafigyeléssel csak úgy olvadtak le rólam a kilók.
Szerintem ez nem ezen múlik, hogy ki mennyivel kezdi és mennyit szed fel menet közben. Ha odafigyelsz az IR-re, akkor könnyebb fogyni, de alapvetően a szoptatás sokaknak megzavarja kicsit a hormonjait, és van, aki ha bele is gebed, akkor sem tud fogyni. Másnak meg a hízás nehéz. Én szerencsés vagyok, mert anélkül is volt/van tejem, hogy folyton zabálni kelljen, nekem az a nehéz, hogy a kialvatlanság, az alapvető gyerekekkel kapcsolatos kimerültség miatt megálljam az állandó nassolást. Szerintem ha ez menne, akkor most is le tudnék fogyni, bár szerencsére azért most normál súlyban vagyok, így nem is aggódok ezen annyira.
Hat ez szerencse illetve tudatossag kerdese.
Szerencse azert, mert vannak akik tortat esznek kiflivel es megis fogynak szoptatas alatt.
Tudatossag meg azert, mert ha nem ilyen tipus vagy, de odafigyelsz a mennyisegre, akkor hizni biztos nem fogsz. En igy voltam, nem hiztam az elso 6 honapnyi szoptatas alatt, de kaloriat se szamoltam, szoval nem is fogytam egy grammot se, csak szules utan annyit, amennyi viz+ baba es egyebek lejott rolam.
Akkor kezdtem el fogyni, amikor elkezdtem a kaloriakat is nezni, nekem erre a kisfiam 6 honapos koraban volt energiam eloszor :D
Nem. Terhesség alatt 8 kilót híztam babával mindennel együtt.
2 év szoptatás alatt még fogytam 13 kilót.
Az első terhességem alatt híztam 20 kg kilót, a második alatt 4-et.
A szoptatások alatt 10-10 kg híztam sajnos. A másodiknál miután abbahagytam a szoptatást pajzsmirigy túlműködés miatt fogytam 20 kilót.
Nem a terhesség/szoptatástól hízik az ember hanem a kalóriatöbblettől.
Szóval csak rajtad múlik, nem szerencsén.
Mert ha túl kevés a bevitel, a szervezet tartalékol, vizet tart vissza stb.
Ez nem atomfizika, a kalória többlettel hízik az ember, hiába vagyok lepontozva. Nem a terhességtől vagy a szoptatástól, hanem mert több energia megy be mint ami felhasználódik.
A dietetikus meg ezt tanulta, tud majd segíteni, mennyi legyen az annyi és még az IR-t is bele kalkulálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!